Grekisk buffé

Det blev ett restaurangbesök ikväll. Närmare bestämt en grekisk där vi åt buffé. Så gott det var. Och vi hade dessutom trevligt sällskap med oss. Älsklingens syster med familj följde med.

Väl hemma var det bad av lilleman och sängdags som gällde. Älsklingen somnade på några minuter och så också barnen. Själv är jag vaken. Har lite svårt att somna men förhoppningsvis inte så länge. Ska titta lite på TV en stund bara.


Efter regn

Så den här helgen stämmer talesättet Efter regn kommer solsken. Igår regnade det så det stod det härliga till och idag skiner solen från en nästan klarblå himmel.

Nu är det mesta klart för bebisens ankomst. Nu är det inte långt kvar och längtan är stor.

Vi ska försöka gå ut och äta med familjen idag. Vi vet inte riktigt när det kan bli nästa gång, för när bebisen kommit kan det dröja. Så vi tänkte passa på, om älsklingen orkar. Trötthet och sammandragningar är vanligt just nu.

Trevligt besök

Jag och älsklingen har suttit och pratat med en granne över en kopp kaffe. Kul med lite besök. Pratade om en massa saker, allt från barn, kök och musik till bebisens ankomst och annat. Han var tvungen att avsluta fikat för en stund sedan då han hade en del samtal att ringa.

Det har varit en stund att hämta lite energi av. Det behövs efter den senaste tiden.

Små funderingar

Ibland är det inte lätt med relationer och kommunikation. Eller rättare sagt, det är nog det svåraste som finns. Så mycket det kan ge när allt flyter på och fungerar. Glädje, ork och energi. Tyvärr kan det på motsvarande sätt tömma en så in i den om det inte fungerar.

Kan det vara så att vissa relationer bara inte fungerar. Eller finns det hopp för allt. Jag vill tro att det finns en lösning på nästan alla situationer. Ibland tvivlar jag, för hur mycket energi ska man ge.

Jag får lov att klura vidare på det här.

Annars har den här dagen varit riktigt bra. En vunnen fotbollsmatch (7-1 till 10-åringens lag) och en massa mys med familjen. En trött älskling somnade helt utslagen strax efter klockan 20. Fotbad och fotmassage tog nog ut sin rätt *ler*. Själv hoppas jag att jag kan sova utan allt för många avbrott.

Vacker höstdag

Har varit en mycket fin dag så här långt. Soligt och lite kyligt. Löven har börjat ändra färg till guld och rött. Det var skönt att promenera med lilleman när han skulle lämnas på förskolan idag.

Det blir nog till att gå en till promenad lite senare men nu, vila. För idag protesterar ryggen något väldigt.

Fin dag

Idag har det varit en riktigt bra dag. Vackert väder och lite kyla i luften. Tog en promenad för att njuta. Blev en stund att njuta av.

Lite senare så hämtade jag lilleman på förskolan och mötte upp de större barnen för att komplettera födelsedagspresenter. Lillemans ögon lyste av stolthet när han valt en present alldeles själv.  Älsklingen fyller i morgon. Ska försöka göra en dag som hon känner sig nöjd med.

Annars lunkar allt i sin gilla gång, lite segt mellan varven.

Trött och ruggig

Har inte haft någon bra dag idag. Känner mig nere och trött. Rent igenom ruggig. Då är det tur att älsklingen finns. När hon märkte det bjöd hon ut mig på lunch och vi satt och pratade en massa. Sådant är upplyftande, att kunna sitta utan barnen och bara vara vuxen en stund.

Sov middag en stund när vi kom hem. Nu är jag så där mosigt nyvaken. Nu är det dag att komma igång igen.

Cirkus och boll

Jag och älsklingen har varit och köpt lite saker inför att bebisen ska komma. Kudde, bäddset och lite annat. Har lite saker kvar att skaffa, vilket troligtvis blir på lördag. Mellan älsklingens vilostunder. Börjar bli lite jobbigt för henne nu, så här mot slutet.

Lilleman har varit trött idag. Så där eftertrött som man kan bli när man varit uppe länge kvällen innan. Och det var vi igår. Cirkus Skratt var i stan och vi var dit. Ändå inte hela föreställningen, lilleman orkade inte slutet så vi fick åka lite tidigare.

När älsklingen frågade vad som var roligast fick hon svaret "Lastbilarna!". På vägen hem såg vi tre lastbilar.

Snart är det helg och fotboll igen. Slutspurt för 10-åringen med en av de sista matcherna. Dessutom är det fotboll på TV också. Lite spännande blir det att se Sverige spela mot Danmark. Utan skandaler den här gången hoppas jag.


Tänka sig

Har den senaste tiden satt mig framför datorn för att skriva här. Och ut har det kommit...    Ingenting. Måste säga att det har känts helt otroligt. Tänker man efter finns det ju hur mycket som helst att skriva om.

Till att börja med så återstår endast några veckor till det att familjen växer med ytterligare en person. Absolut fantastiskt känns det. Längtar så mycket efter att få gosa med bebisen. Som det verkar så kommer det bli en hel del tid hemma i början. Anledningen är att ryggen inte håller för jobb ännu. Men inget ont som inte för något gott med sig, som det sägs.

Det börjar nu bli riktigt jobbigt för älsklingen, svårt att sova och mycket värk. Som tur är så ska hon inte jobba i alla fall.

Barnen är också förväntansfulla. Lilleman är så stolt för han ska bli storebror. Han går och klappar och pussar på magen och pratar en massa med bebisen i magen.

Längtar, med viss nervositet, till det är dags.

RSS 2.0