Än mer frustrerande

För en tid sedan gick vår dator sönder och skickades på lagning. I onsdags fick vi hem den och den fungerade. Istället hade nu skärmen fått sig en knäpp och var alldeles blå i nyansen. Ganska chickt men ganska ansträngande att titta på. Ringde och felanmälde den och idag kom de och bytte ut skärmen.

Lyckan blev inte långvarig. Den nya skärmen visade sig trasig med en hel del pixlar som är borta i tre ränder över bilden. Har nu åter felanmält den och förhoppningsvis blir det bättre när den bytts.

Skrotdags

Idag har vi varit och skrotat en bil som vi fick på köpet när vi köpte vinterdäck av en kollega i höstas. Vi hade planer på att rusta den men så blev det inte. Lite för mycket att göra med rost och annat. Resultatet blev att vinterdäcken kostade oss 100 kronor. Knappt en säsong gamla.

10-åringen var till tandläkaren idag och det var inte kul. Första gången som något skulle åtgärdas och rädslan fanns där hela tiden. Som tur är var det en jättebra tandläkare som verkligen kunde ta barn. Så skönt när det var klart för den här gången. I juni ska vi tillbaka för det sista.

Så var det fotboll

Idag spelas hemmamatcher i 10-åringens klubb. Vi har som lagets fikaansvariga fått dra ihop ett arbetsschema för fikaförsäljningen.

Började bra då en familj inte ens dök upp. Tur att både jag och älsklingen var där för att förbereda. Nu har det rullat igång i alla fall. Senare idag spelar 10-åringen sin match. Håller tummarna att det går bra.

Födelsedagskalas

Igår fyllde lilleman 4 år. Han var helnöjd med sin dag och alla presenter. Kalas både på förskolan och hemma vilket gjorde att han somnade utmattad igår kväll.

Idag har han fått vara ledig för att vila och leka med sina nya saker. Under flera tillfällen har han gått och sagt att han vill fylla tre år istället och varit ledsen för det. Det varvat med lyckan över att vara fyra. Inte lätt inte.

Hockeyfinalen

Missade de två första perioderna på grund av fotboll. Hann lagom hem till tredje perioden och det var tyvärr ingen upplyftande upplevelse. Hade hoppats på att finnarna skulle ta hem det här men så blev det inte.

Ett silver blev det i alla fall. Det är inte illa det heller. Vi svenskar blev ju utan medalj i år och får satsa på en revansch nästa VM.

Uppryckning

Har varit med 10-åringen på fotbollsmatch ikväll. De spelade riktigt bra men trots det tog det andra laget ledningen med 3-0 ganska snart. Modet föll något men efter pausen blev det en uppryckning och snart var ett mål gjort. Under de 10 sista minutrarna skedde något. Helt plötsligt började de spela och framför allt passa. Ett mål till gjordes och strax innan slutsignalen ännu ett. Matchen slutade 3-3 och det var verkligen väl unnat.

Och hur kul var det inte att se hur föräldrarna blev mer och mer engagerade i vad som hände. Lyckan var gjord när slutsignalen hade gått. Det har inte varit så ofta de vunnit nu när de börjat med 7-manna. Större plan och större mål försvårar en hel del.

Fest och förlust

Efter en mycket trevlig sammankomst hos älsklingens syster kom vi hem för att titta på semifinalen i hockey. Tyvärr blev det ingen upplyftande match. Vi kom liksom aldrig in i matchen.

Håller nu tummarna inför melodifestivalen. Hoppas att det går bättre för The Ark.

Ishockey och melodifestival

Ikväll bänkas det framför TV:n. Både semifinal i ishockeyn och stora melodifestivalfinalen. Mycket att titta på och hänga med i. Blir roligt.

Det är mycket nu

Det måste jag säga att just nu är det mycket. Inte nog med att det segar sig med ryggen. Har börjat ledsna. Många andra viktiga beslut har det fått tas under de senaste dagarna. Beslut som kommer att påverka framtiden en hel del. Bara vi gjort rätt och att allt faller på plats.

Kraften räcker inte riktigt till för allt som borde göras. Gräsmattan växer och jag kan inte klippa den. Vi har fått rabarber som ska sättas i jord och innebär en del grävande, vojjne...

I eftermiddag är det dags för födelsedagsfest hos älsklingens syster och sambo. De har fyllt år bägge två och har en fest tillsammans. Ska bli kul att träffa dem igen.

Spännande match

Sitter och tittar på matchen mellan Sverige och Ryssland. Spännande där det är full fart. Kan tycka att Rysslands straff var helt fel men nu är det så. Nya tag i nästa period.

Älsklingen ska jobba inatt och missar troligtvis slutet av matchen till hennes förtret.

Ska ägna mig åt att läsa senare.

Regntunga skyar

Idag är det verkligen gråtrist och regnigt. Passar väl i och för sig bra då jag håller på att läsa Camilla Läckbergs Predikanten. Lite spänning i böckernas värld är bra tidsfördriv.

Vacker morgon

Så här långt är det riktigt fint. Jag hoppas att det håller i sig hela dagen för 10-åringen ska spela fotboll idag. En match på hemmaplan inom gångavstånd. Inte illa!

Ska bli riktigt kul att titta på den och se utvecklingen som gått framåt i laget. Nu är det större plan och fler spelare. 7-manna är det som gäller från den här säsongen.

Ännu en mysdag

Lilleman och jag har det mysigt tillsammans. Han är hemma från förskolan idag. Inte för att han är sjuk utan han var så trött att jag kände det som det bästa att han fick en vildag hemma med mig.

Blir en kväll själv med barnen då älsklingen jobbar i natt. Undrar om det blir något bra på TV:n, annars får det bli något spel.

Snart stundar lunch, börjar faktiskt bli lite hungrig.

Fin promenad

Passade på att promenera ett tag när jag lämnat lilleman i morse. Fint väder och lite varmare. Mysigt att ta in våren.

Pratade med jobbet en sväng, där händer det saker minsann. Kollegorna ringer då och då och berättar. Bra att man får information även om man är hemma.

I eftermiddag kommer 11-åringen hem med ett gäng klasskompisar för att göra ett grupparbete. De jobbar med olika länder och här ska det jobbas med Schweiz.

Vad blir det egentligen?

Jaha, så har jag varit till läkaren idag. Känns mindre upplyftande då han efter undersökning sjukskrev mig ytterligare 4 veckor. Visst jag har ju möjlighet att gå tillbaka tidigare om det blir bättre. Och vissa dagar kan jag tänka att "Jaa!! Nu är det snart dags!" men strax efter det säger ryggen "Nähä du! Nu ska du inte tro något!".

Ja ja, nya friska tag och ut och gå blir det framöver. Det varvat med att ligga och vila. Så ska det nog bli bättre med tiden.

RSS 2.0