Berör mig!

"Om jag är din livspartner - berör mig.
Du kan tro att din passion är tillräcklig
men endast dina armar håller rädslan borta.
Jag behöver din mjuka, tröstande beröring
för att minnas att jag är älskad för den jag är."

Utdrag ur en text jag hittade. Författare okänd.
Översatt från engelska av Lena Jelvéus.


Nytt drag i rören

Så var den här dagen snart slut. Det har varit mysigt att vara hemma med lilleman idag. Än bättre hade det varit om han varit frisk också.

Fick lite annat gjort när han sov middag idag. Sånt där kul arbete med att rensa avlopp... Det var näst intill helstopp i handfatet. Inte nu längre, nu rinner det som aldrig tidigare. Tänkt göra det i ett par dagar men skjutit upp det. Nu är det i alla fall gjort.

Orolig natt?

Det verkar som det blir en lite orolig natt i natt. Lilleman har feber och har kräkts under dagen. Det kan han göra när han fått feber. Hör hur han ligger och sover lite oroligt. Hoppas för hans skull att han kan sova inatt.

Det verkar just nu som om sjukdomarna bara går runt i familjen. Känns lite trist. Bara att göra vad man kan för att lindra och förebygga. Försöker vara ute en del då det är bättre, smittor sprids inte lika lätt då. Bra klädda och inga ansträngande aktiviteter tror jag det är bra att vara ute. Om inte annat är det skönt.


Snö och sol!

Idag blev jag så glad. Vackert väder när jag kom ut på lunchen sken solen. Härligt med snö, lite minusgrader och sol. Njöt för fullt den stund jag kunde. Hoppas att morgondagen fortsätter som det varit idag.

Snöväder och bilbesiktning

Så kom snön. Igår var det riktigt vinterväder. Mycket snö kom det också!

Skulle besikta bilen på kvällen. Jag visste att två lampor behövde bytas. Åkte till macken och köpte nya. Där stod jag i snövädret och mörkret och bytte lamporna. Svårt att se och kallt var det. Kände att tiden gick och det var dags att åka till Bilprovningen. Kollade att lamporna fungerade, de gjorde det.

Åkte iväg och kom fram några minuter före min tid. På uppfarten till Bilprovningens gård hände det! Varningslampan för att en lampa gått började lysa. Det var inte sant! Inte nu, tänkte jag. Gick ur och mycket riktigt hade höger bakljus slutat fungera. Nog är det väl ändå! Nåja, jag får säga som det är när jag kommer in. De får väl tro att det är en dålig ursäkt.

Väl inne så talar jag om som det var. Det visar sig att en av de lampor jag precis bytt också slutat fungera. Besiktningskillen föreslog att jag skulle kolla säkringarna. Gjorde det och upptäckte att så var fallet. I med en ny... och poff! Den small på en gång. Förklaringen visar sig vara att det kommit fukt in i kontakten i samband med bytet av lamporna.

Detta plus ett par andra mindre fel resulterar i att jag måste ombesikta bilen inom en månad. På det stora hela var jag nöjd, hade ställt in mig på fler fel.

Adventsljus

Det är så mysigt. I alla fönster här hemma lyser ljusstakar och stjärnor. Äntligen har den tid som jag tycker är mysigast börjat. Ljuset i mörkret så här, sent i november.

Har alltid tyckt om tiden kring jul, kanske mest för alla ljusen. Men också färgerna, det röda, gröna och glittriga *myser*. Spännande och kul när man ser barnens spända förväntningar om vad som komma ska.

I morgon till frukost tänder vi första ljuset. En gemensam frukost innan 10-åringen ska spela handboll och 8-åringen ska på träning.


Fest

Var på fest igår. Kände mig inte direkt upplagd för det innan. Vi var inbjudna till en fest i en förening vi tillhört. Man hade bjudit in medlemmar från de första 10 åren.

Det blev en mycket trevlig kväll med mycket prat och god mat. Jag kom på mig själv att bara sitta och njuta. Satt och tittade på alla människor som med stor glädje umgicks och pratade minnen. Nya och gamla ansikten. Folk var glada över att ses, för många var det många år sedan de sågs senast.

Mycket trevligt var det.


Bra film

Igår kväll såg jag en bra film. Den heter Bounce och i den medverkar Ben Affleck och Gwyneth Paltrow. En lite söt historia om en självupptagen kille som ger bort sin flygbiljett till en man. Planet störtar och killen får dåligt samvete över mannen fru. Han försöker ordna så att hon ska få en trygg grund att stå på...

En film att mysa tillsammans till.

Så stillsamt

Efter en lång intensiv dag sitter jag nu och hämtar igen mig. Lugnet har återigen lagt sig och det är tyst och skönt. Det här behövdes!

Barnen sover och älsklingen jobbar. Skulle vilja dela den här lugna stunden med henne. Tid finns i helgen, då är hon ledig. Ja, helg förresten. Det är snart helg! Härligt! Det uppehållet behövs verkligen nu.


Lång dag

Ska precis iväg till jobbet. Det känns som om det kommer att bli en lång dag. Lite grått och trist. Inte så kallt men ändå ruggigt.

Brr och iväg!

Reklamationer

Så! Bättre sent än aldrig. Det skulle man kunna säga om det här. Igår var det handling och lite ärenden. Vi fick åka om byta 10-åringens stövlar som gått sönder. Köpta för två veckor sedan. Väl hemma fick jag skruva upp lillemans sänglampa. Första natten som han sov i eget rum, stort var det.

Idag efter jobbet och middagen fick jag och 10-åringen åka och lämna tillbaka de nya stövlarna. De hade gått sönder idag! Begärde pengarna tillbaka och fick det. Köper inte skor där mer i första taget.

Åkte till en annan affär och köpte andra stövlar. 10-åringen måste ju ha något på fötterna nu när det är kallare ute. Vi hittade ett par som var jättefina.

Klockan nio var vi hemma igen, trötta och en aning slitna. Har gått och lagt mig en gång men är uppe igen då jag fått ont i huvudet. Nog är det typiskt.

Lite kort

Har de senaste dagarna lidit av tidsbrist. Har därför inte hunnit sitta vid datorn alls. Tyvärr!!

Ikväll ska jag försöka göra mig tid, vilket jag hoppas ska fungera.

Nu ska jag äta frukost och gå till jobbet.

Hoppas det håller!

Så här långt verkar allt fungera. Sitter i vardagsrummet med vår bärbara dator och är uppkopplad trådlöst på internet. Nu håller jag tummarna för att det kommer att fungera framöver. Har haft en del otur med det här tidigare.

Det vore skönt om det fungerar den här gången. Vill gärna kunna sitta där jag vill när jag jobbar och surfar.

Peppar peppar ta i trä, sa han och tog sig för pannan.

Trött

Det är vad jag känner mig just nu. Har under dagen hållt på att plocka runt och möblerat om. Det är dags för lilleman att få eget rum. Har sedan morgonen hållt på och fixat och donat. Varit iväg och hämtat en säng till 8-åringen. Väl hemma igen fortsatte stökandet.

Lillemans rum är nästan färdigt och 8-åringens är ett enda bombnedslag. Känns lite tröstlöst där för tillfället. Under morgondagen bör det rummet också vara klart.

I morgon ska vi göra en inköpssväng till IKEA och köpa lite småsaker. Då blir vi en av de hundratals bilar som parkerar där *skrattar*

Klurigt

En liten tanke slog mig idag. Var förbi IKEA i ett kort ärende. Det här har slagit mig förr också:

Oavsett när man åker förbi så är det fullt på parkeringen. Det spelar ingen roll vilken dag i månaden och vilken tidpunkt på dagen det är. Gör folk inget annat än att gå på IKEA. Hur mycket pengar har folk egentligen?

Äntligen!

I onsdags fick jag Mauro Scoccos senaste skiva Herr Jimsons Äventyr. Efter att ha lyssnat på den lite kort kan jag säga... Gillar!
Har inte hunnit lyssnat på djupet än men så här långt är Kall Stjärna en favorit. Gillar musiken och Mauros text.

Är väldigt glad att jag fick den. Har stått åtskilliga gånger och hållit i den i affären. Så nu är den min.


Äntligen helg

Vad skönt! Det är helg igen. Den här veckan har varit tuff så pausen behövs. Det enda som är ett måste är att jag ska hämta en säng till 8-åringen imorgon.

I övrigt blir det lite fixande och trixande och mys med barnen. Älsklingen jobbar i natt och i morgon natt. Det lär bli en del film och även lite bloggande. Ja, jag är ledsen om jag skrämde upp några. Min tanke var inte att sluta blogga utan det var ett uttryck av lite skrivfrustration. Tack för alla uppmuntrande ord! De värmde gott.

Intensiv dag

Idag har det varit fullt upp. Är precis på väg i säng för att sova. Känns som det varit en bra dag. Kul att träffa jobbarkompisarna, det jag gjort känns som det fungerat bra.

Började på morgonen med att familjen kom in och sjöng för mig. De kröp upp bredvid mig och sen var det dags för paketöppning. Lillemans ögon lyste av spänning. Precis när jag skulle börja med första paketet sa han "Jag ta de öppna, hjälpa dig pappa!". Det slutade med att lilleman öppnat alla paket. Härligt att se glädjen i att hjälpa till.
Fick bland annat senaste Harry Potterboken och filmer.

När jag kom hem blev det full fart. Fixande och trixande. Fulla huset med folk på fika och trevliga samtal.

Nej nu ska jag lägga mig i sängen. Är rätt trött nu.

Lite låg aktivitet

har det varit för mig sista dagarna. En anledning är att jag haft lite svårt att komma på vad jag ska skriva. Nu tänkte jag att jag kunde skriva om just det.

Som så många andra har jag haft svårt med kreativiteten, vad jag ska skriva. Har försökt med alla möjliga knep. Vad ser jag i närheten? Vad har hänt? och så vidare. Varje gång har jag ratat det jag skrivit och inte varit nöjd. Så kan det bli ibland, att jag ställer lite för höga krav på mig själv.

Hur ska jag utveckla skrivandet vidare?
Det är en fundering som jag brottats med. Efter att ha läst inlägg, av bland annat Atir och Lenjangel, om vad som publiceras och hur man gör det började jag tänka på hur jag själv skriver. Jag vill inte på något sätt lämna ut någon på något negativt sätt. Det har aldrig varit min mening. Jag väljer också att bara ha bilder som jag tagit själv och som inte visar några personer. Jag försöker plocka fram guldkorn av händelser, roliga saker och liknande. Andra funderingar och tankar är mina egna.

Kanske har funderingarna startat beroende på att flera bloggare jag läst har gjort uppehåll eller rent av slutat. Ska jag göra så med eller ska jag fortsätta som jag gjort?

Tapetseringen färdig

Vad skönt! Tapetseringsprojektet blev klart, som i blixtens hastighet. Pappa kom och hjälpte mig. Det var himla skönt det. Jag hade nog klarat det själv, men kände att krafterna inte var med riktigt.

Då var 10-åringens rum klart. Färgen? Jo, det blev ljust lila (rosalila hette det på affären). Jag måste säga att det blev ett lyft för hennes rum. Hon själv blev jättenöjd, vilket är huvudsaken.

Så är man

uppe och har startat dagen. Trött är jag. Ska under dagen försöka starta tapetseringsprojektet eventuellt med hjälp av min pappa. Vi får se om jag orkar.

Vädret verkar bli fint idag så en stärkande promenad kan vara på sin plats. Frisk luft är bra. Samtidigt ett sätt att få tillbaka krafterna.

En dag i lugnets tecken

Har idag haft en lugn dag. Har kunnat vila en hel del och det är ju tur. Har däremot varit mer snuvig än tidigare. Det verkar som förkylningarna avlöser varandra.

Prövar intag av lite starkare dryck i kväll så får vi se om virusarna flyr. Det visar sig.

Börjar ledsna

Har dragits med en envis förkylning i två-tre veckor. Halsen känns fortfarande som svidande sandpapper hosta och tempen går upp och ner hela tiden. Krafterna börjar tryta vid det här laget. Har provat te, honungsvatten och annat. Varken hals eller hosta vill ge sig, suck!!

Då har jag sett den

Nu har jag sett Bombay Dreams. Rätt kul familjefilm om en adopterad flicka som söker sina rötter. Lite förvecklingar uppstår på vägen, bland annat att hon planerar saker utan mammans vetskap.

10-åringen och 8-åringen såg den igår. Slutade med att 8-åringen går in på sitt rum och leker istället och 10-åringen tittar ensam vidare på filmen. Säger i och för sig mer om vår 8-åring än om filmen. Han gillar mer fart och grabbiga filmer.

Nu skulle

8-åringen varit uppe. På TV visas Star Wars II - Klonerna anfaller. Tror att han är lyckligt ovetande om det. Han är galen i allt som rör Star Wars. Snart lär tjatet om att skaffa senaste filmen starta då den släpps i dagarna.

Måste säga att jag är lite nyfiken själv också. Så vem vet den kanske hamnar i vårt filmotek.


Lugnet har lägrat sig

Så har lugnet äntligen lagt sig. Den lilla stunden av egen tid då jag i lugn och ro kan sitta och läsa framför datorn, titta på film eller något annat. I kväll kommer jag att lägga mig för att titta på film. Har precis skaffat Bombay Dreams. Jag har varit lite nyfiken på den och tyckt att den verkat rolig på de små snuttar jag sett.

Imorgon släpps nya Harry Potter-boken, Harry Potter och halvblodsprinsen. Ska bli spännande och läsa fortsättningen.


Julklappsönskning

Det närmar sig som bekant jul. Och som ni vet kommer det diverse leksakskataloger i brevlådan. Det har inte gått lilleman förbi. Redan innan de kom hade han bestämt sig för vad han vill ha i julklapp. Hans högsta önskan är ett polisgarage.

I en av katalogerna fanns ett uppslag med diverse utryckningsfordon och deras garage. Bland dem fanns två som vi frågade honom om vilket han önskade sig. Man ser att han funderar en liten stund sen säger han "Båda!" med sån självklarhet. Jo, hej du!

Apropå att inte kunna sova

Som jag skrev i mitt förra inlägg har jag lite svårt att sova. Just nu beror det på hostan. Även annars kan det vara lite svårt.

Gick precis in på Aftonbladets hemsida och vad får man se. Jo, den här artikeln. Den fick en att tänka till lite. Måste försöka få lite bättre rutiner på kvällarna.

Hosta som sitter i

Så har hostan jag hade för en tid sedan kommit tillbaka. Antagligen en ny förkylning. Försöker sova men kommer inte riktigt till ro.

Har tillbringat dagen med att vila en hel del. Läst och slumrat lite. Det har behövts för kroppen har värkt in i varenda liten rörelse. Hoppas att morgondagen blir bättre.

Håller tummarna!

Missräkning

Så har vi varit uppe i ett par timmar. Under den tiden har vi hunnit äta frukost och gjort oss i ordning. I med alla barnen i bilen och iväg. 8-åringens handbollsträning klockan 9. Då vi var framme möts vi av... totalt lugn. Inte en kotte så långt ögat kan nå. Väntar en stund. Inget händer.

Efter en stunds väntan så åker vi hem igen. Ringer till en annan förälder och... Ingen träning idag, jippie! Här har man väckt både 8-åring och lilleman för att åka iväg (älsklingen sover efter att ha jobbat natt). Japp, nu är det så och nu blir dagen längre.

Lite ljus

Buskperspektiv

Tänkte lysa upp i mörkret med en bild jag tog för en tid sedan. Försökte se ur ett annat perspektiv.


Färgval

Imorgon ska vi åka och titta på tapeter till första rummet. Kul ska det bli!

I samband med tapetseringen blir det nog någon ommöblering också. Bland annat ska datorn flyttas. Hoppas nya platsen blir bra. Lite mer ostört vilket inte är till nackdel.

Fuktigt och grått

Idag har det verkligen varit grått och trist. Dimmigt och regnet har hängt i luften.

Har kurat hemma idag. Har varit skönt tycker jag. Älsklingen tog barnen till handbollen tidigare idag så jag kunde vila under tiden. Kändes behövligt.

Det gick riktigt bra för 10-åringen på handbollen. De hade kul och resultatet var okej. Det är så kul när de själva är nöjda med sin insats.

Tapetsering

Snart ska här tapetseras och möbleras om. Sånt är kul!
Det har gått cirka 6 år sedan sist. 6 år med små barn sätter spår i hemmet kan jag lova.

Nu divideras det om färger. Lila, rosa och grått har framförts med mycket argument. Får se vad som blir. Något annorlunda vore kul att testa. Blir nog någon slags fondvägg på något håll.

Lugn dag!

Det har varit en förhållandevis lugn dag idag. Har vårdat det halsonda och vilat.

Övriga familjen laddar för handboll i morgon (lördag). Får se om jag blir hemma med lilleman eller om vi åker allihop. Det visar sig. Beror en del på hur halsen känns.

På det stora hela känns tillvaron riktigt bra för tillfället. Kul! Inlägget tidigare om att känna sig själv var ett tankekorn som dök upp efter intressant föreläsning i veckan. Kanske lät lite neråt, vilket jag inte var. Faller i bland in i reflektioner kring olika saker.


Känna sig själv?

Hur väl känner vi oss själva egentligen?
Vem är jag och vad står jag för?

De frågorna har jag ställts inför den här veckan. Frågor som kan vara mycket svåra att svara på. Då och då behöver man stanna upp och tänka. Det är annars väldigt lätt att, i vardagens bestyr, rusa fram. Lite förblindade av allt som händer. Då är det också lätt att glömma bort sig själv. Vart är jag på väg? Är jag på väg åt det håll jag vill? Fungerar det jag gör eller måste jag göra på andra sätt?

Ett litet citat av Cervantes:
"Sträva efter att lära känna dig själv, vilket är den svåraste uppgift du kan få här i världen."

Sängdags

Blir att lägga mig nu. Känner att kroppen är trött av någon typ av infektion, har ont i halsen.

Jultidningarna överlämnade. De blev hämtade istället. Det var lika trevligt det.

God Natt på er.

Sitter här och pustar ut

efter en intensiv dag. Väntar på övriga familjen som är på äventyr. Så snart de är hemma ska vi åka och leverera jultidningar som 10-åringen och 8-åringen har sålt. En lite distributionstur så där på onsdagskvällen.

En liten guldstund för mig själv. Alldeles tyst sånär som fåglarnas kvitter. Har inte ens tänt några lampor än. Skönt är det.

Så är man uppe

och redo att ta emot en ny dag...

Nja, inte riktigt. Känner mig trött så pass att jag undrar om jag egentligen sovit något inatt. Det har jag antagligen. Jag har inga direkta minnen av att jag legat vaken i alla fall.

Längtar lite smått till helgen, då man inte har tvånget att kliva upp på morgonen. Ska bli skönt.


RSS 2.0