Gott slut!

Och ett riktigt gott nytt år!

Hoppas att 2008 blir ett bra år. Summerat 2007 så har det varit ett bra år också, vår lille bebis föddes och mycket har hänt.

Till er alla, åter igen ett gott nytt år!

Vackert

Träd i vinter

För några dagar sedan sken solen och kylan gjorde att träd och mark var vita trots snöbristen. Vackert var det. Håller tummarna för att det fina vädret återvänder.

Lilleman har mått bättre under kvällen och det är ju skönt. Får se hur morgondagen blir, inget är inplanerat i vilket fall som helst.

Fest, och inte

Idag har älsklingens mamma fest för en jämn födelsedag. Vi skulle vara där allihop men vi vaknade tidigt i morse av att lilleman ropade. Han lät inte pigg. Det visar sig att han har feber och ont i halsen. Det retar i halsen så han kräktes ett par gånger.

Älsklingen fick åka iväg med de andra barnen. Inte på ett helt glatt humör vilket jag kan förstå. Men det var inte ett alternativ att ta med lilleman. Så här är vi, jag och lilleman.

Barnprogrammen rullar på och jag plockar här hemma. Det ligger fortfarande lite rester efter barnens julklappar.

Julefrid

Julafton är avklarad med allt vad det innebär. Här har det varit en lugn tillställning tillsammans med mina föräldrar. Vi var här hemma hos oss.

Tomten kom på besök och det var en fantastisk upplevelse. Det måste ha varit den riktiga tomten som kom på besök.

Juldagen var en trött och seg dag. Det kändes i hela kroppen för oss alla. Kunde nästan tro att vi sprungit maraton trots att vi bara tagit det lugnt.


Äntligen!

Idag hittade en kär vän hem. Alfons kom tillrätta!

Alfons

Det visade sig att Alfons hade sprungit och gömt sig bakom en kartong på förskolan. Lite hungrig och längtande efter kramar omfamnades han av lilleman. En lång stund stod de och kramades. Vi blev alldeles varma i hjärtat.

Lilleman somnade med Alfons i famnen ikväll...

Liten solglimt

Kikar ut genom fönstret och ser att solen faktiskt tittar fram lite. Tänk vad några solstrålar kan göra för humöret. För helt plötsligt händer det... (Hmmm, ursäkta!) Lättare till sinnet ska vi äta en lite senare lunch. Vi har varit på promenad (då sken solen med sin frånvaro).

Lite senare ska 12-åringen och vi iväg på scoutavslutning. Får se hur det blir...

Vitt

Var för en liten stund sedan och hämtade 12-åringen hos en kompis. De hade avslutat en kväll med spel och prat. När jag kom ut i kylan upptäckte jag att det börjat snöa. Små förhoppningar om en vit jul tändes.

Nu har lugnet lägrat sig i vårt lilla hem. Ska snart lägga mig och försöka sova. Känns som om det behövs.

"Varför gå i lera och sörja när man kan gå på isen och ha det glatt"
Robert Broberg

Luciafirande

Så här dagen efter Lucia var vi på firande med lillemans förskola. Mysigt och stämningsfullt blev det. En och annan tår trillade när de små sjöng julsånger.

Det hela avslutades med fika.

Alfons är fortfarande på rymmen...

Ledsen i ögat

Har precis skickat en efterlysning till familjerna på lillemans förskola. För en vecka sedan försvann hans gosehund "Alfons" på något mysteriskt sätt. Helt enkelt på rymmen just nu.

Har letat varje dag utan lycka. Hoppas nu att något annat barn råkat få med sig den av misstag och att någon mamma eller pappa hittar den. Själv skulle jag reagera om lilleman kom hem med någon okänt gosedjur.

Har varit lite ledset i ögat på kvällarna då lilleman haft svårt att somna utan sin "Alfons".

Hoppas nu på tur!

Rätt vinnare

Enligt min mening var det rätt tjej som vann igår kväll. Marie Picasso. Tycker att hennes röst är behagligare att lyssna till. Men jämnt var det och duktiga var de.

Grattis Marie!

Liten utflykt

Idag har vi varit på en liten utflykt till barnavårdscentralen för ett läkarbesök med bebis. Okej-stämpel i rumpan efter undersökningen då allt var bra.

Annars tror jag att vädret påverkar oss alla här hemma. Förkylningar, huvudvärk och allmän trötthet. Tur är det att adventsljus och diverse ljus lyser i hemmet just nu. Annars känns det som om mörkret skulle vara totalt för tillfället.


Trög vecka

Den här veckan har varit så trög. Många saker som borde gjorts har inte blivit gjorda då jag inte fixar det ännu. Något frustrerande är det och jag känner mig som en belastning för älsklingen. Ingen rolig känsla. Önskar att jag var okej i ryggen så att jag kan grabba tag i uppgifterna och framför allt börja jobba.

RSS 2.0