Tystnad i huset

Sitter och bara njuter av tystnaden då alla barnen sover. Ska försöka att komma mig i säng i hyfsat respektabel tid i kväll. Lite spännande lär det bli, det är sällan det blir tidigt.

Det är så skönt att sitta och reflektera lite över dagen och känna att man uträttat en massa saker. Mycket mer än man tror. Och med det kan man känna sig nöjd. Tänk bara själv, att känna sig nöjd med det man åstadkommit under en dag. Att verkligen tillåta sig att känna sig duktig.

Ser fram mot en ny dag i morgon.

Bloggkartan

Följer Lenjangel och Lexrex med flera och placerar mig på bloggkartan.se .

Datorkrash

Idag hämtades vår dator. Vi var tvugna att lämna in den på service. Av någon anledning så fick fläkten på grafikkortet för sig att börja gå varm och smälta de små plastfästena den var monterad med. För mig verkar det en aning konstigt då inga krävande experiment som spel och videomankemang förekommit. Vanligt surfande och skrivande har det varit.

I vilket fall som helst är jag glad att jag bara behöver ringa ett samtal och så ett par dagar senare hämtas datorn för åtgärd och sen kommer datorn tillbaka, nyservad. Jag är också glad att vi har tillgång till en dator till, tänk allt som man fixar via nätet.

Berikande möte

Igår när jag var på affären och handlade träffade jag en person som kom att lyfta min dag. Personen träffade jag för ett tag sedan också. Hennes son har jobbat tillfälligt med mig tidigare. Fick höra flera positiva saker som gjorde mig riktigt glad. Saker som lät som guld i mina öron efter den svacka jag tidigare var i.

Känns så skönt att så här efteråt få höra hur mycket jag betytt för en annan person. Tänk att man har haft en sån påverkan.

Riktigt glad blev jag som sagt.

En aning trist väder

Det har varit riktigt trist väder idag. Grått och regnigt hela dagen. Ett sådant där fint strilregn som gör en riktigt blöt. Har fått en hemsk huvudvärk men det beror säkert på lågtrycket.

Annars är det riktigt kul i tillvaron för tillfället. Händer en hel del för tillfället. Skoj är det.

Vår minsann

Även om jag hört att mer snö är på väg i helgen så känns det verkligen som våren är här. Härligt att se hur snön smälter bort och att marken börjar torka.

Hoppas solen vill hålla sig framme i helgen. Skulle vara skönt med en riktig vårpromenad.

Så var det helg igen

Och första riktiga arbetsveckan avklarad. Känns riktigt bra måste jag säga. En aning trött är jag med alla nya intryck. Härligt är det i alla fall.

Ser fram mot nästa vecka redan nu även om helgen behövs för att vila sig mentalt.


Tårta

Har ikväll varit till älsklingens brorsdotter och firat henne. Det är trevligt att få träffas och prata och fika tillsammans. Att för en stund höra hur alla har det, höra om det hänt något kul, tråkigt eller spännande.

Väl hemma var det nattningsdags för barnen. Lilleman var så trött så det somnades näst intill på en gång. De andra dröjde inte långt efter de heller.

Har sedan suttit och fixat några småsaker. Ska strax söka upp sängen, jag hör hur den ropar lite i bakgrunden.

Avkoppling

Söndagen har tillbringats i avkopplingens tecken. Vi passade på att njuta av solen innan snövädret tog fart igen. Nästan hela förmiddagen tog vi det lugnt för att på eftermiddagen skjutsa 9-åringen till en handbollsmatch.

När vi kom hem blev det en snabb middag innan älsklingen skulle iväg till jobbet. Strax därefter somnade lilleman för kvällen och jag slumrade nog också till en aning. Ska nog ta och förpassa mig in till sängen så jag är pigg inför morgondagen. Möjligen att slötitta på någon film innan jag somnar för natten.


Dagen hittills

Sitter och vilar mig en liten stund efter ett städryck. Lilleman blev trött och somnade och resten av städningen får göras när han vaknat.

Har varit riktigt efftektiv. Längtar nu till kvällens mys med familjen. God mat och melodifestival. Blir lite spännande och se vem som vinner.

Våren i antågande?

Idag har det faktiskt känts som vår i luften. Plusgrader och solsken som gjort att snön börjat smälta. Visst kommer det att bli kallare under någon period men det har börjat...

Så var det helg igen

De två första dagarna på nya jobbet har gått. Trött är jag, först av slutspurten på gamla och sen starten på det nya. En trötthet som ändå känns på ett positivt sätt.

Nu stundar en helg som är lite odefinierad. Lite städning och lite handboll. Melodifestival och familjemys. Sedan ska jag vila och ladda upp inför kommande vecka.


Första dagen

Oj oj. Trött var jag igår. Första dagen på nya jobbet, och kul var det. Full fart och sen gick luften ur vid arbetsdagens slut.

Nu redo för en ny dag.


Mer snö minsann

Vintern verkar inte släppa sitt grepp än. Läste en väderprognos som sa att snön skulle ligga kvar långt in i april. Där ser man.

I morgon är det sista dagen på gamla jobbet och på torsdag morgon börjar det nya. Mycket spännande. Tjuvstartade ikväll med ett möte. Kul att träffa de blivande kollegorna.

På väg därifrån var det mer snö på gång... igen...


Skoj och lugn

Vi gjorde en liten pulkautflykt för en stund sedan. Roligt var det, ända till lilleman halkade och slog i munnen. Vad ledsen han blev. Ingen fara var det men vi gick in i alla fall. Han ville titta på film. Nu ligger han och sover.

Sitter och tittar på Griniga gamla gubbar - nu ännu grinigare. Har inte sett den förr så jag tror jag tar tillfället nu.

Snart dags

Snart ska 9-åringen åka iväg och spela sina matcher. Idag är det ordnat med skjuts för den här dagen blir för lilleman. Jag är hemma och håller tummarna för att de får en rolig och givande dag. Maskoten och matsäck är färdigpackat. Skjutsen kommer om lite dryga timmen.

Lilleman och jag tänkte gå ut och åka pulka lite senare. Vädret är på topp så det ska bli skönt.

Tröjtillverkning och mannekäng

Så här kommer det färdiga resultatet av min tröjtillverkning. Nu är den redo för att tjänstgöra under söndagens matcher. Hoppas de blir nöjda...

Maskotens tröja

Och självklart ska den visas när den sitter på maskoten.

Mannekäng 1

Och från sidan.

Mannekäng 2

En liten paus

Har just tagit en liten paus från ett litet arbete. 9-åringen är lagkapten och hade med sig en maskot hem för en liten tid sedan. Den ska med på matcherna. Vi fick uppgiften att göra iordning en liten lagtröja till den. Så ikväll blev det hög tid att fixa den... Och älsklingen jobbar... så då återstår jag.

Har kliat mig i huvudet att antal gånger under arbetet. Nu återstår att sy ihop kreationen. Ska bli lite spännande minsann.

Dagens resultat

Det blev väl inte som vi hoppats idag. Två matcher och förlust i bägge. Men de har blivit duktiga måste jag säga så snart kommer det att lossna riktigt.

Lilleman skötte sig faktiskt riktigt bra och höll sig faktiskt från planen. Sprang upp och ner för trapporna så de grå håren var nära att titta fram. Han hade väldans kul i alla fall.


Laddar för melodifestival

Sista omgången innan andra chansen går av stapeln ikväll. Blir kul att se vart det bär av med kvällens låtar. Roger Pontare, Günther eller Carola. Kanske någon annan. Det lär visa sig, med största sannolikhet.

Vad tror ni?


På väg

Solen skiner och vi är nästan helt klara för att åka iväg. Strax efter 10 åker vi. Två matcher ska 10-åringen spela under dagen. Det är skönt att de spelas nästan efter varandra, hela dagen går inte åt.

Lycka till från mig!

Handbollsspänning

Imorgon är det dags för helgens första drabbning. 10-åringen ska iväg och spela handboll. Vi får fly hemmaplan då älsklingen ska sova efter att ha jobbat. Hoppas att lilleman har lite tålamod med sin pappa och syskon. Kan bli lite spännande men som tur är så blir det inte så länge.

Vid ett tillfälle i höstas skulle 9-åringen spela fotboll. Det hela slutade med att lilleman ledsnade efter 5 minuter. Fick åka hem med honom den gången.

Så jag håller mina tummar.

Ett litet förbesök

Vad kul!
Har idag varit och hälsat på en av mina nya chefer och tittat på arbetsplatsen lite närmare. Bara känslan av det är inspirerande. Det kommer att blir riktigt bra det här.

Fredagsstämning har det varit idag. Något lätt uppslupet och lättsamt. Det är väldans skönt när det är fredag. Har suttit och tittat på Let's Dance med barnen. Lilleman sätter sig plötsligt upp och säger "Jag älskar Let's Dance!". Hade han inte varit trött skulle han hoppat upp och dansat kring på golvet.

Helgen närmar sig

Torsdagen är över. Det är en arbetsdag kvar innan helgen. Mycket handboll blir det i helgen, först ska 10-åringen spela på lördagen och sedan är det dags för 9-åringen på söndag. Vi får se hur vi delar upp helgens aktiviteter.

Nu är det klart med startdag för nya jobbet. Jag börjar nästa torsdag. Spännande ska det bli.

Hungrig

Ska försöka att få i mig lite lunch. Får bli en pizzabit från frysen, blev över rätt mycket i fredags. Så ska jag anta en utmaning från 9-åringen. Hockey på TV-spel. Jag räknar med att jag blir sopad runt golvet *skrattar*.

Dags igen

Så var jag hemma med sjukt barn. Nu är det 9-åringens tur. Mådde inte alls bra i morse. Efter att ha vilat på förmiddagen är läget just nu ganska okej.

Ute är det strålande sol och väldigt kallt. I morse när jag klev upp var det nästan 17 grader kallt. Nu är det varmare men fortfarande bitande kallt. Skulle vara skönt med en promenad. Vi får se senare idag när älsklingen sovit färdigt efter nattens jobb.

Solsken

Strålande sol har det varit delar av dagen. Känns så vackert när solen glittrar i den kalla vinterdagen. Att känna dess strålar värma lite inger hopp. Hopp om att snart närmar sig våren.

Håller tummarna för att det inte kommer så mycket mer snö nu. Håller också tummarna för att solen tittar fram mer den närmaste tiden.

Tider av förändring

Om ungefär en vecka byter jag jobb. Tänk så det kan bli ändå. Tog nästan för givet att jag inte fått det då det var väldigt länge sedan jag sökte.

Ska fira det till helgen när jag fått smälta det hela ordentligt.


Olyckan framme

Nog är det väl typiskt ändå! Vi har idag varit på ett kalas en liten bit från stan. Trevligt hade vi. På vägen hem blev det inte lika trevligt måste jag säga. Snön började åter vräka ner så vi bestämde oss för att åka hem innan det blev värre.

Sagt och gjort så åkte vi. Var tvungen att köra långsamt då det var ordentligt halt. Rätt vad det var så åker en bil ut bakom en snöhög, mitt framför oss och jag börjar bromsa. Tyvärr lyckas jag inte få stopp på bilen, den bara glider vidare. Det hela resulterar i att vi åker in i den andra bilen och med en mindre duns stannar vi.

Tur i oturen skadas ingen och vår bil skadas inte nämnvärt. Blinkerslampan lossnar så den är just nu fasttejpad med silvertejp. Den andra bilen fick en liten bula i dörren. Vilken tur att inte hastigheten var större. Papper är i alla fall skrivna och nu får försäkringsbolagen kolla på det.

Väl hemma fick jag lite spänningshuvudvärk som nu lagt sig. Lite skärrad blev man.

Så var fredagen avklarad

Gårdagen gick med en rasande fart. Från det jag kom hem från jobbet till sängdags. Och då hade ändå älsklingen legat i under torsdagen och under dagen igår med förberedelserna.

9-åringen var väldigt nöjd med dagen. Glad över presenter och alla uppvaktningar. Det är kul tycker jag. Roligt var det med alla gäster som hälsade på också, fullt hus var det. Allt flöt på väldigt bra.

Trötta lade vi oss och vips så sov vi. För lite slitsamt är det med fester.

Innan sängen

Ett litet inlägg vill jag hinna med innan jag lägger mig. Ska upp tidigt imorgon. 8-åringen kommer från och med imorgon vara 9-åringen. Tänk vad tiden går. Tänk att det är 9 år sedan vi fick vårt andra barn. Spännande resa har det varit så här långt.

Tidigt slutar jag imorgon också. Det är tur för då hinner vi förbereda inför att familj och vänner kommer på kvällen. Blir säkert riktigt kul för den blivande 9-åringen.


En tidig morgon

Vinterskog

En morgon för några dagar sedan sken solen så vackert på de vintervita träden. Det var innan snön började vräka ner ännu mer. Så den här bilden talar inte riktigt sanning, träden är nu helt vita.

Tvättmaskinsreparatör

Har ägnat en stund idag till att reparera vår tvättmaskin. Gummibälgen som sitter i öppningen hade gått sönder. Nu är det åtgärdat, så förhoppningsvis kommer det inte att läcka vatten mer.

Tillökning

Undulat 2

Vi har fått tillökning i familjen. För snart 4 veckor sedan kläcktes äggen och dessa tre krabater tittade ut. Tyvärr blev bilden lite suddig på grund av avståndet. Om ett par veckor ska de lämna holken.

Undulat 1

Just nu känns det tryggast att krypa ihop tillsammans. Det är så man smälter när de tittar upp med sina små pepparkornsögon.


Dags för lunch

Nej, nu är det dags att ordna lite lunch. Börjar bli riktigt hungrig. Tror inte 10-åringen får i sig så mycket. Halsont och illamående sig påmind.

Mer bilder

Efter en tid där det varit tomt på bilder tror jag mig snart ha några att lägga upp. Kameran har inte tömts på ett bra tag. Ska försöka göra det under eftermiddagen. Om jag inte misstar mig finns det några bilder som jag tänker dela med mig av.

Återkommer med mer bilder snart.


Hemma med sjukt barn

Dagen idag tillbringas med en sjuk 10-åring. Har inte varit pigg de senaste dagarna. Just idag skulle älsklingen min vara på en utbildningsdag med sitt jobb.

Hoppas nu på att det piggnas på.

RSS 2.0