Nyårsmys

Sitter här och är alldeles proppmätt. Har ätit en helt underbar potatisgratäng, biff och rödvinssås. God dricka och en mysig stund med familjen.

Tidigare idag har ett par grannar och deras barn varit här och fikat. Spelade lite hockeyspel på Xboxen. Det var trevligt och roligt.

Ser nu fram mot en mysig afton med familjen. Lite gott snacks och lite senare några mindre raketer. Försiktigheten framför allt! Hade inte tänkt ha några men barnen ville att vi skulle skjuta några. Så för deras skull ska jag skicka upp några stycken.

Gott slut och gott nytt år på er alla!

Snart ledig!

Jobbar bara en dag till och sen är det dax för en veckas ledighet. Skönt!
Ser fram mot att vara hemma och umgås med familjen. Jag och älsklingen ska gå på bio hade vi tänkt. Det var längesen vi gjorde det, bara vi.

Sedan ska 10-åringen och jag gå på bio. Det ser jag också fram mot.

Det kom en del snö idag, hoppas bara att det inte blir för illa på vägarna. Skulle behöva ut och handla lite under fredag och lördag. Håller tummarna.

Mer musik

I samband med att jag fick tag på LeMarc-cd'n hittade jag även ett samlingsalbum med Adolphson o Falk med låtar från 81-87. Bland dem en av mina favoritjullåtar Mer Jul. Där fanns även Blinkar blå. Många låtar jag inte hört men som var bra. Fick en väldig nostalgikänsla från 80-talet när jag hörde den här musiken.

Det är alltid kul att utöka musiksamlingarna och vidga sig med sådant man inte lyssnat på förr.

Ytterligare album

Häromdagen fick jag tag på ytterligare ett album med Peter LeMarc, Buena Sera!. Liveinspelning från Cirkus i Stockholm. Många bra låtar var det på den med.

Har inte riktigt varit förtjust i liveinspelningar förr men den här CD'n är bra. Faktiskt riktigt bra och det är kul.

Ombesiktning

I förmiddags var jag och besiktade om bilen efter reparationerna. Spännande var det att se om sambon till älsklingens syster lyckats laga de fel som vi fick anmärkning på.

Resultatet blev att fem av sex punkter godkändes. Handbromsen var fortfarande dålig. Det innebär ytterligare en ombesiktning, suck! Fast å andra sidan var det bra att övriga punkter gick igenom.

En arbetsdag

Så är en arbetsdag avklarad. Har jobbat idag. Det var lugnt. Imorgon är jag ledig för att sedan jobba torsdag och fredag. Efter det väntar en vecka ledighet.

Det ska bli väldans skönt med ledighet. Mysigt att vara hemma med barnen och älsklingen. Visserligen jobbar hon ett par tre nätter. Blir bra ändå.

Shopping

Visst vore det kul att ge sig ut i morgon och shoppa hejvilt. Kanske göra fynd av olika slag. Har lite saker som jag gärna skulle kunna tänka mig.

Fast bara tanken på att kliva upp tidigt när man är ledig får nackhåren att resa sig. Och att till det trängas med en hel massa människor. Det känns inte speciellt lockande. Tror att jag håller mig i sängens värme och drömmer om mina önskningar.

På det sättet blir inte plånboken lidande och jag slipper bli söndertacklad.

Familjemiddag

I morgon blir det en liten sammankomst med älsklingens ena syster och hennes familj. Kommer bli trevligt även det.

Det blir mycket familjesammankomster i vår familj så här i jultider. Barnen får träffa sina kusiner och leka ett tag. Lilleman ser fram mot att leka med sin jämnåriga kusin och dess lillesyskon. De brukar ha roligt när de träffas (mellan alla min, mitt och mina)

Ska bli kul. Hoppas också få en stund över till att läsa.

Precis hemkommen

Har precis kommit hem från min syster och hennes man. Det blev ett trevligt fika.

Under tiden vi var där började det snöa, och snöa och snöa... Blev en inte allt för kul bilresa hem. Halt och mycket snö. Ingen snöröjning så långt ögat skådade.

Hoppas älsklingen får en bra natt när hon jobbar inatt. Sen är hon ledig till efter nyår. Skönt för henne.

Juldagen

Blir lugn för vår del. Älsklingen jobbar inatt så hon sover under morgondagen. Under tiden ska jag och barnen baka pepparkakor och se på film.

Förmodligen blir det någon utflykt också, så vi håller oss ur vägen. Vill inte störa sömnen då älsklingen ska jobba imorgon natt också.

Sen har vi blivit inbjuden till min syster för en fika. Blir en trevlig avslutning på dagen.

Så är julafton över

Då var julafton över för i år. Hoppas att alla haft en bra dag! Det har vi haft. Mycket mys och trevligt med god mat och en del godis.

Barnen har haft en toppendag av vad man hört av dem. Det gläder mig massor. Mycket är ju för deras skull.

Favoritklappar blev för:
Lilleman, ett polisgarage med bilar. Lyckan gjord!
8-åringen, en Kalle Anka prenumeration. Tårarna var nära i år igen.
10-åringen, en MyScene-docka. Satt sent och lekte med den.

För egen del blev det en bok, DaVinci-koden. Ska bli spännande.
För älsklingen tror jag det blev ett par grytunderlägg som doftar av glöggkryddor.

God fortsättning på julhelgen till er alla!

Mellan julskinka och paket

Ett litet snabbt inlägg mellan paketinslagning och julskinkan. I övrigt är allt klart inför imorgon.

Paket ska sorteras i olika säckar så tomten vet vart paketen ska så är allt förberett.

Piggare

Så äntligen börjar det kännas som förkylningen ska dra sig tillbaka. Mådde hyfsat igår och i morse trodde jag det var färdigt igen. Nu börjar ändå hoppet tändas. Inte illa.

Julgodis

Senare i eftermiddag blir det till att göra lite julgodis. Koka knäck bland annat. Lite bullbak har älsklingen sagt att hon ska sysselsätta sig med också.

Längtar riktigt efter doften från köket.

Julmys

I skrivande stund är älsklingen ute med 8-åringen och 10-åringen och myser. De skulle gå och fika och köpa någon liten julklapp. Hoppas att de får en trevlig stund tillsammans.

Jag ska snart gå och hämta lilleman på förskolan. Sen har vi en liten mysstund för oss själva. Vad härligt.

Börjar bli lite orolig för snön. Plusgrader i morse var det. Sedan har det kommit lite blötsnö under förmiddagen. Vi får se vart det tar vägen.

Långsamt

Just nu känns det lite långsamt. Har fortsatt läsandet idag. Peppar peppar har jag hunnit några sidor... innan jag somnade igen.

Om en liten stund kommer barnen hem från förskola och skola. Förhoppningsvis blir det mer fart då.

Positivt är i alla fall att förkylningen verkar ha backat lite. Fortfarande känns kroppen mörbultad och slut. Men hoppet har tänts!

Vinterlandskap

Vinterlandskap


En mer tidstypisk bild nu när snön kommit. Hoppas nu att den får ligga kvar över julen. På något sätt känns det mer riktigt så.

En färgklick utan julanknytning

Sommarblomma



Tänkte lysa upp lite med en av de första bilderna jag tog med vår digitalkamera. Den här bilden får stå i kontrast till nästa bild i nästa inlägg.

Älsklingen

Tänk vad min älskling är för go'. Fixat och grejat har hon gjort. Och inte mycket till hjälp har jag varit. Nästan allt är klart inför helgen och jag försöker att sticka in små hjälpinsatser här och där.

Om någon dag borde jag kunna komma igen. Då får jag hitta på något som visar uppskattningen för det hon gjort. Det är hon verkligen värd.

Snörvel

Nu är det bedrövligt. Igår kväll tänkte jag att jag skulle börja på nya Harry Potter boken. Spännande tänkte jag.

Nu var jag tydligen så slut i kroppen att jag bara kom några sidor i början. Sedan sov jag. Släckte lampan redan vid halv tio. Vaknade vid halv tolv och trodde att jag sovit hela natten till ungefär 5. I vanliga fall hade jag varit överlycklig. Många fler timmar att sova. Nu kändes det bara jobbigt. Förkylningen gör det jobbigt på nätterna.

Gör ett nytt försök i kväll, så får vi se.

Summering

Innan jag lägger mig tänkte jag att jag skulle berättta hur det gick för 8-åringen. Vi kom till sporthallen och anslöt oss till de andra. 8-åringen gick till sina lagkamrater och väntade. Vi var tidiga så det blev nästan en timmes väntan.

Matcherna som spelades blev resultatmässigt tre raka förluster. 8-åringens tränare hade informerat om att lagen som de skulle möta hade spelat ett år mer än vårt. Vårt lag kom inte igång som det skulle förra året utan kom igång nu i höstas. Resultatet verkade inte störa killarna, de hade kul i alla fall. Precis som det skulle vara.

Nej, nu väntar kudden. Förkylningen har tagit på krafterna. Hade det inte varit för att 8-åringen hade sin första match idag skulle jag legat i sängen. Det var ändå viktigt att följa med kändes det som.

Första handbollsmatchen

Ska strax iväg för att titta på 8-åringens första handbollsmatch. Det ska bli roligt. Lite pirrigt är det nog för honom.

Själv känner jag mig redigt förkyld. Säkert därför jag haft huvudvärk de senaste dagarna. Blir till att kurera sig.

Hälsoresa

Har för en stund sedan avslutat kvällen med Lasse Åbergs "Hälsoresan". En kul film i serien av Sällskapsresor.

Tillbringande en vecka på hälsohem i dalarna med diverse lustigheter och strapatser. Roligt men ändå inte riktigt som första Sällskapsresan.

Bilreparation

Idag har det varit bilreparation på dagsschemat. Fick hjälp av älsklingens syster sambo. Blev en heldag för att åtgärda bilprovningens nedslag.

Det gick över förväntan och vi blev klara med det mesta. Ändå mer än vad jag hoppats på. Ibland flyter det på. Det är en lättnad.

Usch och fy !

Den här dagen går till historien, nästan. Har haft huvudvärk hela dagen och under eftermiddagen har det varit rent bedrövligt. Paniken har funnits där och jag skulle kunna gjort vad som helst för att slippa värken. Lilleman har varit så gullig, legat och gosat och gett små klappar på kinden. Det märks att han är på bättringsvägen. Vi har tittat på många barnfilmer tillsammans.

Lugn dag

Är idag hemma med lilleman. Han är på bättringsvägen nu då han fått medicin. Han går omkring och är allmänt glad och mysig. De senaste dagarna när han inte mått bra har han, helt förståeligt, varit gnällig och skrikig.

Själv har jag huvudvärk så jag är extra glad att lilleman är så glad som han är. Hoppas att jag blir piggare framåt dagen.

Solglimtar

Har de senaste dagarna faktiskt sett solen glimta fram vid några tillfällen. Det känns riktigt bra när ljuset tar över lite i annars rätt gråkalla dagar.

Idag har dessutom några snöflingor vågat sig ner, sakta dalande mot marken. Såg jättevackert ut.

Bloggstrul

Har tidigare ikväll uppmärksammat ett fel när jag ska skriva inlägg. När jag klickar på Nytt inlägg och sidan Skapa nytt inlägg kommer upp får jag ett meddelande som det står så här i: Error: Could not find the template function: TinyMCE_advanced_getEditor Template. Resultatet blir i alla fall att verktygsfältet som i normala fall finns under Rubrik och Kategori saknas. Kan med andra ord inte lägga in bilder och skapa länkar i mina inlägg. Det här känns en aning irriterande. Är det fler som upplevt samma sak och vad ska man göra för att fixa?

Nu är jag trött

Den sista tiden har varit väldans intensiv. Förberedelser inför jul och arbete. Dessutom har barnen varit sjuka om vartannat. Nu är det lillemans tur. Igen. Vi började igår misstänka att han fått öroninflammation. Fick en akuttid hos läkaren. Mycket riktigt så var det så. Inte konstigt att hans feber inte gick ner. Nu har han fått medicin och bör väl känna sig piggare i morgon. Nu håller vi tummarna att det blir bättre framöver.

Inte utan att man blir lite sugen

Sitter och slötittar på reprisen av Floorfiller. Ser små glimtar av min favoritdans, Lindy Hop. En svag längtan tar sig ton i kroppen.

Många minnen kommer fram. Från träningar, uppvisningar och läger. Det var en väldigt rolig tid. Har under åren haft funderingar på att ta upp den igen. Kommer varje gång fram till att möjligheten och tiden inte finns. Inners inne vet jag att det snarare är undanflykter. Varför vet jag inte riktigt.

Tror att det är för att jag kom till den nivån att det blev så svårt. Det var svårt att hänga med alla kompisar, de avancerade fortare och längre än jag. Sedan då jag skaffade familj fanns inte tiden först. Sedan blev det nog ganska bekvämt att vara hemma och umgås istället.

Inom sinom tid tar nog jag och älsklingen upp dansen tillsammans. Vi buggar båda två och det var genom dansen vi träffades.

Tiden får utvisa hur det går...

Inte mycket på TV

Tittade efter vad det är på TV ikväll. Kom fram till att det inte är mycket att se på. Eventuellt ett slött öga på Floorfiller-finalen. Har däremot inte följt den serien. Verkar inte vara någon speciell film att se heller.

Slutsatsen blir att antingen blir det en bok eller så tittar älsklingen och jag på någon DVD istället. Beror lite på hur hon mår och vad hon orkar.

Julbord

Äntligen!
Nu har första julmaten ätits. Och gott var det. Vi blev utbjudna av mina svärföräldrar på julbord. De firar 55-årig bröllopsdag och ville bjuda in familjen.

Mysigt att få träffas, och med lite försmak av julen, umgås och ha trevligt. Jag ser verkligen fram mot julen. Har alltid tyckt att det är så mysigt. Stämningen, maten och alla ljus. Färgerna och ... snön (lyser med sin frånvaro här omkring).

Försök till problemlösning

Så har jag försökt att via diverse supportsamtal få ordning på det lilla nätverket här hemma. För en gång skull möter jag på hjälpsamma personer som inte hela tiden skyller på andra företag.

Lång tid i flera samtal resulterar i att det hela löser sig... Inte!
Fungerar en bra stund, men sen är det samma sak igen. Det slutar med att jag får starta om det mesta. Modet gick upp för att sen åka ner igen. Jag som tänkte att nu funkar det.

Det positiva är i alla fall att jag börjat ringa in problemet. Lösningen borde komma närmare för varje stund och samtal.

Skam den som ger sig, som de säger.

Härliga helg

Så var arbetsveckan avklarad. Sitter och känner mig nöjd. Känns som det varit en bra vecka. Intensiv men effektiv.

Ännu bättre är det att nu är det helg. Lite har vi att göra men det ska inte hindra att jag ska hinna vila också. Imorgon ska inhandlas lite reservdelar till bilen. På kvällen blir vi bjudna på julbord, hela familjen. På söndag är det handbollsmatch och bilreparation.

Tidig kväll

Det får bli en tidig kväll i kväll. Känner en välbekant molande stel känsla i nacken. Tar jag inte hand om det blir jag sängliggande imorgon. Vore inte speciellt kul.

Annars har dagen varit riktigt bra. Fått en hel del gjort vilket känns tillfredsställande. Har även hunnit med ett möte här på kvällen och nu ligger barnen.


Stort ögonblick!

För ett par veckor sedan var vi på ett öppet hus på en av Uppsalas brandstationer. Man fick titta på räddningsfordon och stationen. Uppvisningar av olika slag.

Räddningsövning1

Till lillemans förtjusning fick man se en hel räddningsaktion i en fingerad bilolycka. Det var blåljus, siréner och hela paketet. Brandbil, polisbil och ambulans. Väldigt intressant att se, tyckte även jag.

Räddningsövning2

Efter uppvisningen åkte vi stelfrusna hem och mös i värmen. Det blev en lyckad utflykt som barnen och vi uppskattade mycket.

Tiden

Hur kommer det sig att tiden går olika fort? Ja, eller rättare sagt att det känns så. Den här dagen har gått långsamt. Riktigt så långsamt så man tror att AKO har sponsrat med sin kola. Dagen på jobbet var så och kvällen har hittills varit så också. Klockan är kvart i 10 och jag känner mig som om klockan skulle vara närmare 12.

Lite intressant är det i alla fall det här med tiden. Egentligen är den ju konstant och det är känslan som gör att man tycker att den går fort eller långsamt. Tror jag. Det som säger emot det är att jag inte haft tråkigt idag. Dagen har bara kännts så lång *grubblar*.

Upplever ibland fenomenet under arbetsveckor. Då går tiden rätt långsamt ibland. Sen kommer helgen och den är slut som i ett slag.

Fast å andra sidan hinner man ju kanske uppleva mer sådana dagar. De AKO-sponsrade.

Nu hägrar sängen

Nej, nu får det bli sängdags. Känner ändå att det blir lite svårt att sova. En känsla av illamående känns i magtrakten. Bara det inte är magsjuka, det är inte kul. Två av tre barn här hemma har varit sjuka de senaste dagarna. Lilleman och 10-åringen har kräkts i helgen och nu börjar 8-åringen låta som en kråka i halsen. Sjukdomarna går verkligen bara runt just nu.

Lite vila hjälper säkert *håller tummarna*.

Klassiker

Kom hem lagom till starten av en filmklassiker. Älsklingen och jag tittade på Bodyguard som gick på 3:an i kväll. Måste varit trött för jag somnade från små korta sekvenser. Lite typiskt.

Det var längesen jag såg den så det var lite kul ändå.

Sol och blå himmel

är vad jag just nu längtar till. Den sista tidens mörker och slask är inte kul. Det var så fint i förra veckan då snön kom. Fint väder och lite kyla. Det var då det. Nu regnar det och är mörkt och det är kallt. Blä!!

Hoppas att morgondagen blir bättre!

Irriterande reklamavbrott

Sitter här en liten kort stund i pausen på Beck - spår i mörker. En spännande film. Synd bara att TV4 ska bryta för reklam, lokala nyheter, reklam och nyheter. Sen reklam och väder och reklam, trav och ännu mer reklam och sen tillbaka till filmen.

Kan inte hjälpa att jag blir irriterad. Man kommer liksom av sig i filmen, som förresten inte börjat än! Lutar kanske åt att titta på någon DVD-film istället.

Så är det åter stilla

En mycket intensiv helg börjar dra sig mot sitt slut. Jag och min älskling firade 10 årig bröllopsdag i fredags. Igår samlade vi familj och vänner till en fest. Efter lite panik över att inte känna att maten skulle bli klar gick den av stapeln.

En stillsam men rolig fest blev det. God mat och mycket trevliga stunder tillsammans. Kvällen gick fort och gästerna droppade av en efter annan. Vid ca 23.30 var vi hemma igen. Vi hade vänner som sov över och vi satt och pratade fram till klockan två innan vi kände att vi bara behövde sova.

I morse klev vi upp och åt frukost. Våra vänner packade sina saker och sen bar det av för att städa lokalen vi hade festen i. Vinkade av våra vänner innan vi städade klart. För cirka en timme sedan var vi hemma igen.

Lilleman ligger och sover middag och älsklingen och 10-åringen är och hälsar på hos en familjemedlem. 8-åringen är hos en kompis. Här sitter jag en stund innan jag också ska vila mig lite.


Förberedelser

Här pågår förberedelserna för fullt. Imorgon kväll kommer vi att ha en fest. Familj och vänner kommer hit för att äta middag och ha lite trevligt (hoppas jag de får).

Anledningen? Jo, vi har varit gifta i 10 år idag. Tänk vad tiden går.

Nej, nu behöver jag gå tillbaka och fortsätta. Dammsugaren väntar...

RSS 2.0