Sol i sinne

Nu får det lov att bli mer sol och lite varmare igen. Näst intill alla har gått och varit otroligt trötta idag. Hoppas att lite mer ljus piggar upp snart.

Vädret till trots så stortrivs jag med nya jobbet. Full fart och roligt hela dagar. Arbetsveckorna bara rasar iväg. Semestrarna kommer med stormsteg. Finns en del som ska fixas innan dess.

Och regnet det bara öser ner

Och så har det gjort mest hela dagen tycker jag. Mitt på dagen kom ett åskväder och levde om. Lagom till jag skulle sluta och åka till ett möte så började det regna ännu mer. Kom fram lagom blöt efter cykelturen.

Efter mötet åkte familjen och åt middag på restaurang. Vi hade lovat 10-åringen det när gipset tagits av. För idag äntligen var det dags. 10-åringen var så glad. Det blev en trevlig middag med god mat.

Har suttit och jobbat av lite pappersarbete efter det att barnen lagt sig och nu sitter jag och kopplar av en stund innan läggdags. Det är snudd på att man somna mellan postningarna här, för nu är det segt... igen.

Morsdag

Vi har varit och gjort små förberedelser inför morgondagen. Barnen har tillverkat något själva och de har köpt något litet. Har varit med och hjälpt till att fixa.

Under tiden älsklingen sover i morgon så har vi planer på en överraskning. Ska bli roligt tycker jag. Senare på eftermiddagen ska vi åka till älsklingens mamma och efter det till min.

Ha den äran alla mammor!

Hur kommer det sig...

att man väljer att göra saker tillsammans och var för sig. Lenjangel fick mig att tänka till genom hennes kommentar i förra inlägget.

Fick frågan vad vi killar skulle göra under tiden. Det skulle bli en stund att titta på saker som vi är intresserad av, utan tidspress. För min del skulle det blivit ett besök på en datoraffär och kanske en musikaffär. Sedan skulle det blivit ett besök på någon leksaksaffär då de mindre tycker om det.

Att inte alltid dela allt, och göra saker var för sig tror jag är viktigt. Risken är annars att den enes eller den andres intresse äts upp. För den enskilde individen kan det få tråkiga konsekvenser. Den egna personligheten grävs ur mer eller mindre. Man behöver få utveckla sina intressen för att man psykiskt ska må bra.

Sedan måste det också finnas gemensamma intressen att bygga kring. Det skapar en gemenskap i sig.

Ur ett genusperspektiv kan det faktiskt ses som att det befäster vad som är manligt och vad som är kvinnligt. Visserligen beror det på vad som görs. Att enbart göra grabbiga saker som kille skulle självklart ge barnen en skev bild av vad en man är. På samma sätt åt andra hållet. Att dela på uppgifter och gå emot traditionella könsmönster bidrar till en större och mer hel bild av varje individ. Det utvecklar och gör rollerna mer jämlika.

Tjejsnack

För tillfället sitter älsklingen och vår vän tillsammans med en av grannarna och har tjejsnack. Kände att jag inte skulle sitta kvar utan gick in till barnen som sitter och spelar TV-spel. Snart är det läggdags för dem.

Har precis avslutat en otrolig grillkväll. Kycklingspett, grönsaksspett, klyftpotatis och tzatziki. God dricka till det. Hur gott är det inte med grillad mat. Just nu känner jag mig såå mätt.

I morgon vankas det shoppingtur för tjejerna. Vi killar tar oss en tur och kollar in lite annat under tiden.


En massa god mat

Åhh! Magen står i fyra hörn. En god middag bestående av pasta och lövbiff i vitlökssås och gott sällskap. Känner just nu ett sånt välbefinnande. Vår vän anlände lite tidigare i kväll och det var ett mycket kärt återseende. Mycket finns att prata om.

Älsklingen och vår vän är ute och pratar just nu. Ska snart gå ner och umgås en stund till dem innan vi ska sova.


En del fixat

Klev upp för en och en halv timme sedan för att fortsätta undanplockningen. Kök och badrum nästan klart, bara golven kvar. Vi får se vad älsklingen hinner innan jag kommer hem. Och om jag hinner hem före vår vän.

Ser verkligen fram mot en långhelg. Avkopplingen kommer precis lagom.

Vädrets inverkan

Tänk att idag har jag gått och känt mig ruggig hela dagen. Fleecetröjan har varit på nästan hela dagen på jobbet. Det grå vädret har riktigt krypit in i kroppen och gjort mig seg.

Ett mindre spänningsmoment avklarades på jobbet i förmiddags och efter det gick liksom luften ur mig. Det och ruggigheten gjorde att den städning som jag tänkt göra ikväll bara blev till lite undanplockning. Jag får helt enkelt kliva upp en liten stund tidigare och fortsätta istället. Älsklingen tar vid när hon sovit klart efter nattens jobb.

I morgon kväll kommer en god vän till familjen på besök. Hon ska stanna till på söndag tror jag. Det kommer bli många stunder av samtal och trevligheter.

Lustig händelse

I morse tog jag med mig två gamla CD-skivor till jobbet, Power Ballads och More Power Ballads. När min kollega kom till jobbet hade hon också tagit med två skivor. Nej, det var inte samma skivor. Däremot hade hon stått och hållit i samma skivor hemma och tänkt att hon skulle ta med dem. Det som gör det så lustigt är att ingen av nämnt de skivorna.

Det är inte första gången det händer att den ena gör det den andre precis tänkt på och tvärtom. Lustigt och fascinerande.


Så var fotbollsfesten över

Så var den här dagen avklarad, fotbollsmässigt. Upp tidigt imorse och förberedde det sista. Klockan 9 var vi på plats för att sätta upp bord och tält. Grillar skulle göras i ordning. Och då... då kom regnet. Första tältet var uppe så vi fick in grillen under tak.

Som tur var slutade det regna och grillar tändes. Det hela var igång. Det är himla kul när man jobbar med det här då och då. Försäljningen gick mycket bra och det blir ett välkommet tillskott i lagkassan.

Nu är vi trötta och slitna. Ska vila ett tag och äta middag. Efter det väntar nästa pärs, VM-final i ishockey. Efter gårdagens nervpirrande match väntar nu en ny. Spännande värre.

Nyvaken

Har precis klivit upp. Och klockan är 10. Skönt med en liten sovmorgon har det varit. Mitt "sommarjobb" har startat för ett  par veckor sedan så nu vet jag vad jag har att göra på fredagkvällarna.

Idag ska vi handla och förbereda inför morgondagens fotbollssammandrag. Blir lite att stå i men det är kul också. Sedan blir det lite familjemys ikväll.

Då var det klart

Sverige kommer att få delta i finalen. Då är det bara att hålla tummarna. På lördag gäller det.

Nu är det dags att gå och lägga sig. Vi får se hur natten blir om lilleman är frisk. Kräkningarna har troligtvis berott på att han varit lite förstoppad senaste dagarna. Håller i alla fall tummarna för det.


Strax klart

Snart är det klart vilka som går vidare till lördagens final i melodifestivalen. Carola har precis sjungit sin låt. Tre låtar kvar och sedan omröstning.

Måste säga att det varit en blandning av bättre och sämre låtar. Håller i alla fall tummarna för att sverige kommer till finalen.

Lugn förmiddag

Lilleman har tagit det lugnt här på förmiddagen och lekt med en ny brandbil som han fick när han fyllde år. Vi har också suttit och myst i soffan tillsammans medan vi tittat på Lilla röda traktorn. Om en stund blir det sovdags. Då tänker jag passa på att sova en stund jag med. Det är inte speciellt ofta som det blir en tupplur.

Lite senare idag ska jag fixa lite pappersarbete jag inte hunnit med. Det är en enkät som ska skapas. Ska skickas ut här lite senare.

Klassresa

Så var 10-åringen iväg tillsammans med älsklingen. Skjutsade dem till bussen tidigare. Skulle ha varit på jobbet strax efter men tyvärr kräktes lilleman så jag fick bli hemma idag. Hoppas att det inte är någon magsjuka i alla fall. Det lär väl visa sig under dagen.

De kunde ju haft lite mer tur med vädret. Att tillbringa kvällen utomhus och grilla är inte riktigt kul i hällande regn. Kanske har de löst matfrågan på annat sätt i händelse av regn, får vi hoppas ändå.

Senare idag blir det att titta på semifinalen till Eurovisionsschlagerfestivalen (huhh vilket långt ord). Har fått order om att ringa och tala om ifall sverige går vidare. De var lite ledsna att inte kunna titta själva.

Lite bakvänt

Sitter här och känner mig... pigg. Minsann är det inte lite bakvänt. Här har jag gått och känt mig lite seg hela dagen och nu... Nej, knappt inte alls.

Ska lägga mig och läsa en liten stund. Det brukar vara ett säkert tips. Vet inte hur många gånger jag lagt mig för att läsa och vips, så sover jag istället. Det spelar ingen roll hur intressant det är.

Så jag säger, godnatt för ikväll. Snart tillbaka!

Ruggigt

Idag har det varit en bra dag då det mesta känts bra. Lite seg efter gårdagen men helt okej. Har varit ute en del idag i finvädret. Tyvärr var det inte lika skönt som det såg ut att vara. Riktigt kyligt har det varit, och blåsigt.

Stod senare på kvällen stod jag och frös medan 9-åringen hade fotbollsträning. Diskuterade förberedelser för den kommande helgens hemmamatcher. Vi ska anordna försäljning av korv med mera. Blir lite att göra men det brukar vara kul vid de här tillfällena.

Lyckad födelsedag

Så var lillemans födelsedag över. Han ligger utslagen i sängen och sover. Verkar väldigt nöjd med hur dagen har varit. Allt från kalaset på förskolan, han bjöd på glass där, till familjens uppvaktning ikväll. Jag tror vi var mellan 20 och 25 personer samtidigt för en stund. Det var lite intensivt då.

Mest glad verkar lilleman över den cykel som vi, mina morföräldrar och älsklingens föräldrar gick ihop för att köpa. Han var jätteduktig när han cyklade omkring. Gissar att han kommer att cykla en massa imorgon.

Den här dagen känns lite som kulmen på den senaste veckan. Nu borde det vara ganska lugnt ett litet tag. Närmast ska 10-åringen på klassresa. Spännande blir det för klassen att åka iväg. Älsklingen åker med för att hjälpa till. Ett gipsat ben ställer till en del saker.

Laddar för det sista rycket

Har städat idag inför födelsedagen imorgon. Har nu bara ett badrum kvar. Skönt att kunna sätta sig ner och koppla av en stund sedan. Jag undrar om det är något på TV ikväll eller om dvd'n får snurra.


Imorgon kväll samlas familj, släkt och vänner för att fira lilleman. För honom är det en stor dag som han ser fram mot.


Nej, nu får jag ta mig i kragen och göra klart det sista...


Iors transportfirma

Idag har jag känt mig som en transportfirma. Har hjälpt min pappa att köra ut virke till deras husvagn. Jag som aldrig kört med släpvagn förut. Jag måste säga att det gick bra ändå. Stannade en liten stund på fika innan vi körde tillbaka släpet. Därifrån var det transport av en 9-åring till ett kalas. Under tiden åkte vi och handlade en del saker.

Hämtning av 9-åring och färd till älsklingens syster och familj. Vi var ditbjudna på födelsedagsfika. När vi kom hem för en stund sedan åt vi lite mat och nu ska vi försöka koppla av en liten stund. Och pusta ut efter intensiv vecka. Imorgon väntar städ och förberedelser inför en födelsedag på måndag.

Nya tag

Snart är dags för dag två på utbildningen. Och jag är trött. Har inte sovit speciellt bra. Kudden var inte som den skulle. Utan något stöd så blev huvudvärken inte bättre och jag har fått börja dagen med en värktablett.

Dagen ska komma att handla om samtal, reflektion och kommunikation. Uppgiften vi fick igår har jag gjort. Så förberedd är jag och nu får vi se vad den här dagen ger.

Vill vara hemma

Just nu känns det lite tungt. Ringde hem för en liten stund sedan för att säga godnatt till familjen. De stora hade lagt sig och sov redan. Lilleman var på väg isäng men pratade lite med mig. Slutade med att han gråtande gick iväg. Han ville att pappa skulle sova hemma. Det slet jättemycket i hjärtat. Skulle helst av allt vilja finnas hemma nu.

Huvudvärken jag har gör det inte bättre. Tror att det beror på åskvädret som gått ikväll. Har lite jag måste skriva ikväll innan jag ska sova. En liten men tankekrävande uppgift till imorgon.

Trött så in i norden

Sitter på hotellrummet efter första dagens utbildning. Dagen har handlat om kommunikation och samarbete. Mycket matnyttigt har lagts fram. En del diskussioner och samtal har det blivit. Nu är jag riktigt trött och hoppas att jag kommer att kunna sova senare.

Ska gå ner till restaurangen för att äta nu. Återkommer lite senare.

Dags igen

I tisdags var jag på utbildning. En intressant sådan, bland annat om hur man kan få ut olika budskap. Roligt att få träffa människor från samma bransch och olika områden.

Gårdagen var lång. Efter jobbet var det möte i barnens skola. Brukar hålla på en timme men igår drog det ut på tiden. Hemma sent och åt sen middag.

Idag är det dags för utbildning igen. Kan bli väldigt intressant och se vad de närmaste två dagarna bär med sig.

Nytt gips

Så var jag tillbaka efter att ha varit med 10-åringen till ortopeden. Nytt gips det. Förhoppningsvis håller det fram till det att det egentligen ska tas av. Då ska vi fira med middag tillsammans.

Lilleman är hemma idag med en förkylning. Då älsklingen sover efter jobbet är jag hemma. Mysigt är det tycker jag. En hel dag bara vi två. Ännu bättre hade det varit om han varit frisk.

Solen och värmen fortsätter. Vad skönt!

Utomhus

Idag har större delen av dagen tillbringats utomhus. Varmt och skönt har det varit. Tid att ladda batterierna inför kommande vecka. Har på känn att den kommer att bli fullspäckad. Vad som redan är bestämt är att det är utbildningsdagar på torsdag och fredag. Dessutom blir det en kurs på tisdag. Det sistnämnda kom till alldeles nyligen.

Ska bli riktigt intressant hur som helst. Och att få påfyllnad med nytt är inte dumt alls.

Sol och varmt

Efter en härlig lördag med massor av sol så startar även söndagen med strålande sol. Blir en hel del tid ute och måltiderna intas ute.

10-åringens gips har gått sönder så det blir ett återbesök hos ortopeden imorgon för att laga eller byta ut det. På något konstigt sätt har det gått av tvärs över benet. Hoppas det håller bättre den här gången.

Vad den här dagen bär med sig får visa sig. Inget speciellt är bestämt vilket är skönt. Älsklingen jobbar natten som kommer så hon behöver vila.


Grillning

Efter att ha jobbat sent igår hade jag sovmorgon imorse. Skönt var det. När jag klivit upp och ätit frukost tog vi itu med vårt uteförråd. Tog ut nästan allt och rensade. Körde iväg skräp till återvinningscentralen och plockade in och i ordning förrådet igen. Mycket skönt att det är gjort. Nu är båda förråden fixade, inte illa.

Städdagen avslutades med att vi grillade. Både kotlett och kycklingspett blev det. Mycket gott.

Sista veckan har inte Webblogg haft samma vilja som jag. Har försökt att skriva en del inlägg då jag haft tid men då har jag mötts av en oerhörd seghet. Värre än den värsta kolan. När jag väl kunnat logga in så har inlägg inte gått att posta och de har försvunnit. Trist tycker jag.


Rolig dag

Idag har det varit en riktigt rolig dag. Många utmaningar och intressanta händelser. Extra roligt var det med ett par kommentarer som värmde mitt hjärta. Kommentarer som gav inspiration. Det är så kul när det man gör uppskattas.

Väl hemma möttes jag av en mycket arg lilleman. Han måste ha varit trött för det var livat en lång stund. Först efter lite mat och en hel del trixande så blev han på bättre humör. Kvällen avslutades med godnattsaga och lite tittande i en bok och vips så sov han.

Sitter just nu och slötittar på en film. Ska snart gå och lägga mig. I morgon väntar en ny dag med nya utmaningar.

Kallt igår kväll

Huhh!
Efter grillmiddagen och lite familjespel så tog vi oss till en valborgsmässoeld i närheten. Det var mysigt och trevligt. Ja, så när som på en sak... det var kallt och blåsigt. Vi var tvugna att ge upp efter ett tag. Barnen frös, vi frös. Så det fick bli stugvärmen istället. Och ett parti med Fia-spel.

Nu hoppas jag bara att det blir varmare idag, och uppehåll. Vi ska nämligen ge oss på ett försök att städa vårt uteförråd. Snudd på ett evighetsprojekt...

RSS 2.0