Slutspurt

Nu drar det ihop sig till slutspurt inför semestern. Jobbar den här veckan ut och måndag och tisdag i nästa. Sedan är det ledigt.

Helgen har gått och det fanns inte tid att sitta vid datorn näst intill något. Igår kom älsklingens syster över då hon behövde hjälp med sin dator och digitalkamera. Efter att ha ätit middag tillsammans fixade vi till det som behövdes.

10-åringen hade en kompis här för övernattning och vi vuxna gick och lade oss tidigt, trötta som vi var. Blev en orolig natt med halsont. Hoppas att älsklingen blir bättre snart.

Midsommardagen

Idag blir det lite midsommarfirande för oss. 9-åringen är lite bättre och det känns skönt. Så snart älsklingen vaknat ska vi åka iväg till mina föräldrars husvagn. På campingen där den står brukar de av tradition ha midsommarfirande på midsommardagen. Det blir dans kring midsommarstången och uppträdande.

God mat ska det bli också för grillen ska fram.

Vi får se hur länge vi blir kvar, hur länge 9-åringen orkar.

Håller tummarna för att regnet håller sig borta idag.


Midsommarafton

Igår var det midsommarafton. För oss blev den inte riktigt som den brukar vara. Jag har visserligen jobbat på midsommarafton förut. I år var ändå 9-åringen sjuk, så älsklingen med de två yngsta. 10-åringen följde med mig.

Tiden gick fort och snart var vi hemma igen. Hann med en kopp kaffe tillsammans med älsklingen innan hon åkte till jobbet. Nästan byte i dörren med andra ord.

Jag och barnen hade en myskväll framför TV:n innan vi skulle sova.

Förresten så regnade det några skurar också. Men det visste ni väl *ler*.

Så var det helg

Och midsommar är det också. Med allt vad det innebär, firande och... regn!?

För vår del kommer det att bli lugnt. Först och främst för att 9-åringen är sjuk, sedan jobbar jag under dagen och älsklingen under midsommarnatten. På lördag blir det lite firande ute på den camping som mina föräldrar har sin husvagn.

Om en liten stund, när lilleman somnat, ska älsklingen och jag sätta oss och varva ner lite tillsammans. Kanske blir det någon film eller så.

Nyss hemkommen

Det var meningen att jag skulle jobbat till klockan fyra idag. 9-åringen har varit hemma med älsklingen idag, förkyld och hostig. På eftermiddagen skulle älsklingen med lilleman på en ögonkontroll. Efter en stund orkade 9-åringen vara hemma själv så jag fick åka en stund tidigare från jobbet.

Hoppas att hostan går över. Det låter så jobbigt. Hellre skulle jag ta den själv.

Ännu en lugn dag

Idag har det varit en riktigt lugn dag på jobbet. Det märks att semestern är på gång. Det ska bli riktigt skönt med lite ledighet. Väl behövligt efter en intensiv men väldigt rolig vår. Det har varit en givande tid som ger mycket för framtiden.

Här har kvällen varit lugn. Älsklingen jobbar, 9-åringen och 10-åringen är hos mina föräldrar och lilleman sover. Har tillbringat kvällen framför TV:n och tittat på Sverige - England. Blev riktigt spännande. Nu väntar en tuff match mot Tyskland där vi får hålla tummarna att det går bra.

Om en stund ska jag ta mig i säng. Hoppas att det går lättare att sova än det gjort de senaste nätterna. Det har varit mulet och det har regnat så temperaturen borde vara bättre. Inte så varmt som det varit hittills.

Helgen

Som jag skrev i förra inlägget har det varit fotboll för hela slanten i helgen. 9-åringen har spelat 8 matcher under lördag och söndag. Helt slut när vi kom hem. Att spela i närmare 30 graders värme i strålande sol kräver en hel del. Att vara med och titta på var tillräckligt krävande.

Det gick ganska bra för dem och de hade riktigt kul de här dagarna. Som föräldrar har det varit kul att se deras spelglädje och hur de snappat upp saker från sina idoler. Hur de försöker trixa med bollen, deras gester när de gjort mål och allt annat.

9-åringen var också nöjd över att ha gjort totalt 8 mål under sina matcher. Stoltheten inom mig växer när jag ser glädjen.

Nu väntar sängen igen. Jag var så övertrött att jag somnade till lite för att vakna en stund senare. Kunde inte somna om då men ska göra ett nytt försök nu.

Sov gott!

Skön dag

Idag har det varit en bra dag. Fint väder igen. Lite trött efter gårdagskvällen då vi hade personalfest. Det blev en rolig tillställning med mat och femkamp. Jag drogs med i det hela och det slutade med att jag blev kung på sparkcykel utav alla saker. Men ni må tro vad benen kändes stumma efteråt. Det hela gav ordet gelében en ny innebörd.

Dagen idag har tillbringats med familjen i en försmak av semestern. Åt god mat och myste tillsammans. Kvällen avslutades med Sveriges fotbollsmatch. Började nästan misströsta då det var mållöst länge. Så i sista minuten gjorde Ljungberg ett mål! Så bra det blev till slut.

En dag kvar innan helgen. En helg som kommer blir intensiv med massor av fotboll för 9-åringen. Både lördagen och söndagen är fyllda till bredden.

Pustar ut

Har precis kommit hem från jobbet. Så in i bomben varmt det varit idag. Känns nästan som hjärnan slutat fungera. Har hinkat i mig vatten ordentligt.

Väntar på att övriga familjen ska komma hem. De har varit och handlat skor och kläder. När de kommer hem ska vi äta. Känns behövligt, hungrig är jag värmen till trots.


Cykeltur

Sitter ute och softar efter en cykeltur med lilleman. "Pappa, fortare!", manades det på bakifrån barnsadeln. Vilken glädje att känna vinddraget när man åker i backarna. Lite pirr i magen kan man känna.

När jag kom hem så åt vi lite mat och lite glass till efterrätt. Och nu sitter jag här... Vad behagligt det är så här i skuggan. 9-åringen kommer hem när som helst. Om han orkar och vill bär det av till min mamma.

Vackert väder

Ännu en dag med vackert väder. 9-åringen har åkt för att spela fotboll. Lilleman och jag tänkte gå ut om en stund.

Lite senare i dag kanske vi ska hälsa på hos min mamma. Pappa har åkt till min farfar några dagar. Först ska älsklingen sova klart efter nattens arbete.

Härlig dag ute

Har idag tillbringat mesta tiden på vår uteplats med kaffe, saft och en och annan godisbit. Senare på eftermiddagen kom älsklingens syster med barn över och åt med oss. Tittade på fotbollen efter det. Blev en riktig besvikelse då jag hoppats att Sverige skulle vinna.

9-åringen har lagt sig för imorgon ska det spelas fotboll. De andra två barnen är på väg i säng så om en liten stund blir det lugnt. Lilleman har haft det jobbigt i värmen så hans humör har inte varit riktigt på topp. När dessutom kusinerna vill låna leksaker... Hmmm.

Minnen

Igår var vi på examensfirande. Roligt att se alla glada ungdomar som gått ut gymnasiet och står inför nya utmaningar. Kommer själv ihåg känslan. Glädjen att vara färdig med en sak och samtidigt oron för vad som kommer. Detta blandat med en spännande känsla.

Gårdagen var mycket trevlig och sammankomsten efteråt likaså. Var tyvärr tvungen att bryta upp tidigare då jag skulle jobba på kvällen. En varm kväll med mycket mygg... hhuuhhh!

Seg dag

Måste säga att den här dagen verkligen har varit seg. Började med att jag vaknade halv 4 i morse och hade svårt att somna om. Halvslumrade fram till halv 7 då jag klev upp. Kände mig lite kallsvettig och illamående.

Illamåendet gick över men känslan att dagen inte var som den skulle fanns kvar. Trötthet och rastlöshet. Då är det skönt att komma hem till barnen och älsklingen. Att se deras leenden kan vända den mest jobbiga dag.

Ser fram mot en god natts sömn och en ny dag i morgon. Nya tag med andra ord.


Trädgårdsarbete

Har precis klarat av lite arbete i rabatterna och på uteplatsen. Ser riktigt trevligt ut nu. Fattas bara att spola av med vatten så är framsidan klar.

Om en stund ska vi grilla. Ska bli gott.

Lite återhämtning

Det har varit en lugn helg den här veckan. Har kunnat vila en del. Ändå har jag fått lite gjort idag och umgåtts med barnen. Alltid lika kul även om lilleman har haft en dag då det gnällts om det mesta. Troligtvis är han trött efter fredagen då han sov över hos moster medan vi var på fotboll.

Jobbar en kort dag i morgon och sedan är det ledigt en dag igen.

Klassiker

Sitter och slötittar på en gammal klassiker på TV 3. Blues brothers. Säga vad man vill om filmen men en massa bra musik innehåller den. Sen har den en del roliga scener med.

Soundtracket var mycket bra tycker jag. Har haft det i flera år nu och det håller fortfarande att ta fram då och då. Kan varmt rekommenderas.

Bilfixardax

När vi igår åkte till Råsunda började det bli spännande redan innan vi var framme. Långa köer var det som det brukar vara på fredagar. Strax innan vi skulle svänga av E4:an började bilen gå varm. Som tur var hann vi svänga av tidigare och in på en mack där bilen fick stå och svalna. Det här var i sista stund för det började riktigt pysa.

Fick en beskrivning på en bra genväg där det inte var några stopp. Det gjorde att vi kom fram och kunde titta på matchen. På vägen hem gick det bra.

Nu idag har jag tittat igenom bilen och hittat felet. Elkylfläkten startade inte. Det visar sig att en kabel ärgat av. Lyckades skarva ihop den och har också beställt en reservdel som ska i så fort det går. Peppar peppar så fungerar det nu under tiden.

Håller tummarna!

Landskamp

Har i kväll för första gången varit och tittat på svenska landslaget i fotboll. Vilken känsla att sitta på Råsunda och känna stämningen.

Nog för man ser bättre på TV men att sitta där och se allt i verkligheten...

Mycket folk var det, 34735 personer, som såg matchen. Slutade 1-1.

Nu blir det sängen för jag är ordentligt trött... Sov gott!

RSS 2.0