Inte direkt Extreme home makeover men...

Har blivit lite ommöblering här hemma idag. Var till älsklingens syster och hämtade två bokhyllor som de hade till övers. Den ena kom väl till pass i 11-åringens rum. Förhoppningsvis kommer det att göra att det är lättare att hålla ordning i rummet. Lite mer förvaringsplats var nödvändigt.

Annars har det varit en lugn dag. Älsklingen har varit väldigt trött och har vilat en del. Dessutom jobbar hon nu i natt och i morgon natt. Så för hennes del är det rätt tufft i helgen.

Grå dag

Så här långt verkar det inte så lovande vad gäller vädret. Grått och trist är det. Inga direkta planer har vi för dagen heller, ett IKEA besök och en tid i tvättstugan.

Håller tummarna för att det blir bättre väder i kväll för då blir det middag ute på vår framsida. Plus lite ost och kex. Hoppas hoppas...

Återhämtning och grillat

Idag har det varit en dag i lugnets tecken. Förmiddagen bara flöt på och under eftermiddagen så åkte vi för att handla och tvätta bilen. Olika saker till en middag på grillen och en skinande ren och blank bil var resultatet.

Lite senare i kväll satt vi mätta och belåtna efter middagen och tittade på Allsångspremiären på Skansen. På något sätt tillhör det tisdagskvällarna på sommaren.


Lägerdags

Ett av barnen har åkt på läger och här hemma har det varit lugnt. Hoppas att det inte regnar för mycket. Tälta i regn blir fuktigt. Tur är i alla fall att de har ett hus att kunna äta i. Alltid något.

Vi har varit och köpt en ny kameraväska till vår videokamera. Den gamla gick inte att använda längre. För att inte kameran ska gå sönder känns det som en logisk investering.


Lov och ledigt

Fint väder har det varit hela dagen idag. Det var bra för lilleman hade midsommarfest på förskolan. Lekar och glass med jordgubbar blev det. Imorgon är det sista dagen innan det är sommarlov. Det ska bli skönt med (eventuella) sovmornar och inga tider att passa de närmaste veckorna.

Tänk att det är dags nu det vi längtat efter en längre tid. Ledigheten, ja visst har jag varit hemma de senaste veckorna men rent mentalt känns det bättre att intala sig själv att nu är det semester. Trots det hänger ryggproblemen med och kastar en liten skugga över tillvaron.


Lite segt

Idag har det kännts lite segt. Har försökt att hitta på lite allt möjligt men det har slutat med att jag läste istället. Håller på med Camilla Läckbergs Olycksfågeln. Lite spänning kan fördriva lite tid.

Då älsklingen jobbar i natt tror jag att det blir till att se någon DVD innan jag sover. Lite beslutsvånda blir det då det finns åtskilliga jag inte sett ännu. Komedier, deckare och drama finns bland de jag inte haft i spelaren än.

Eller vem vet, det kanske till och med blir så att jag tar och låter John Blund göra sitt jobb och sover istället.

Kallt och blött

Har tillbringat helgen i Pilsbo en bit utanför Uppsala. Stor fotbollscup för hela slanten. Under gårdagen var det riktigt fint väder och inte allt för kallt. Perfekt väder för de tre matcher som de spelade.

Idag var det värre, regn och blåsigt hela dagen. Helt genomblöta fick gänget utstå tre förluster. Varm dusch och filtar väntade när vi väl kom hem. Nu ska den närmaste tiden förhoppningsvis bli lite lugnare. Kommer att behövas då den senaste tiden varit lite väl fylld med diverse energikrävande saker.

300 år

Tänkte lägga upp en bild jag tog för några veckor sedan. Promenerade nedanför Uppsala slott. Får bli en liten symbol för det år som firas, det är 300 år sedan Linné föddes.

Linnéanum invigdes 100 år efter Linnés födelse, 1807. Runt omkring ligger Botaniska trädgården.

Linneanum

Skolorna jobbar med olika Linné teman och jag har sett en massa fina alster. Väldigt kul att se.

Tågutflykt

För några dagar sedan gjorde vi en tågutflykt här från Uppsala. Färden gick med Lennakatten, en gammal museijärnväg, till Länna utanför Uppsala. En mysig utflykt som ger historiska fläktar i modern tid.

Långshyttan

Tillbakaresan gjordes med det här loket som heter Långshyttan. Kul att se och få uppleva hur det var att åka tåg för ca 100 år sedan längs en smalspårig järnväg.

Järnvägar

En riktigt mysig dag trots att det på hemresan blev fel på ett ställverk och vi blev försenade en timme i värmen. Än mer upplevelse kan tänkas.

Skolavslutning

Idag har det varit skolavslutning. Lite tur med vädret hade vi. Mulet och en hel del risk för regn var det i morse. Mörka moln strök omkring och avslutningen genomfördes. Det sprack upp och kom lite sol under tiden. Men regnet höll sig borta.

Så nu i kväll kom regnet och det blåser. Regndropparna slår mot rutan och jag hoppas att barnens första sommarlovsdag blir fin, att det regnar klart i natt och att solen skiner imorgon.

Blandad dag

Den här dagen har verkligen känts lång. Vet inte riktigt om det har att göra med den värme som kommit. Lite svårt var det att sova inatt. Tyvärr har vår fläkt gett upp och en ny står högst upp på inköpslistan.

Älsklingen har inte känt sig riktigt i form. Troligtvis är det brist på sömn efter sista natten hon jobbade. Blev väckt av grannens barn som lekte utanför och kunde inte somna om.

Det här sammantaget gjorde att vi satt ute på vår framsida i skuggan och bara njöt av den svalka det gav.

Under kvällen har hår tonats och sagor lästs. Lite familjemys och prat.

Gul och blå

Igår var det fullt ös på Råsunda stadion. Stämningen på topp på nationaldagen. Fullt med blått och gult när Sverige spelade mot Island.

Vi var där och fick se en underhållande match som slutade med storvinst. Men det bästa var helt klart feststämningen i ett nästan fullsatt Råsunda. Hejaklackar som lyfte fram landslaget. Blev ett lyckat nationaldagsfirande för vår del.

Länge sedan

Tyvärr har det blivit ett uppehåll i bloggandet den sista tiden. Mycket har det varit och när jag försökt att skriva har det bara inte funnits ord att få ner. Helt tomt har det kännts. Egentligen borde det funnits hur mycket som helst att skriva om men det har inte gått.

Har behövt sortera tankar och fixat med en massa. Ryggen krånglar fortfarande och det gör inte sinnet lättare. Tur är det att det finns en hel del att glädjas åt och det håller tillvaron uppe.

Ska försöka få lite sömn nu och håller tummarna för att ryggen inte ställer till det för mycket.

RSS 2.0