Flygturer

Ikväll har det varit en händelserik kväll. För första gången har våra undulater, 5 till antalet, varit ute ur burarna för första gången. Det var så kul att se hur nyfikna de blev och hur de for omkring. Inga problem var det att få in dem igen. Nu kommer det att bli dagliga utevistelser för de små vännerna.

Fredag igen

Äntligen helg!
Sätter mig en stund efter att ha tittat på Idol. Ikväll är Marcus min favorit, han gjorde riktigt bra ifrån sig. Nu gäller det bara att hålla sig vaken till omröstningen. Brukar bli lite si sådär med det.

Kommande vecka blir förhoppningsvis riktigt skön. Har en veckas ledighet med familjen. Det är höstlov och barnen är lediga från skolan. Ska bli riktigt mysigt må jag säga.

På bättringsvägen

Så äntligen börjar lilleman bli bättre. Febern är i det närmaste borta. Humöret är mycket bättre också. Visserligen har han varit lite hängig under dagen och får vila imorgon med. Förskolan får vänta till senare.

Känns mycket bättre när barnen börjar bli friska.

Sysselsatt

Det är kul när det rör på sig. En hel del att göra på jobbet, intressanta diskussioner och en del problemlösning. Ibland kan det ändå bli lite mycket av det goda. Igår kändes det som sås i hjärnan. Ett par djupa andetag, stanna upp och tänka till. Vad är viktigast just nu, okej det gör vi...

Dagen idag har känts bättre, vetskapen att en kollega kommer tillbaka efter sjukdom gör att det borde bli lättare.

Snart är det middagsdags

Börjar nu känna mig riktigt hungrig. Älsklingen kommer snart hem och då ska vi laga pasta. Till det blir det en sås med bland annat ananas. Sitta och mysa tillsammans med familjen, härligt.

Blir nog en tidig kväll, troligen med boken. Fast å andra sidan så återstår det och se, om jag känner mig själv rätt :-)

Alltid är det något

Nog är det väl typiskt ändå. Nu har lilleman fått feber. Älsklingen åkte iväg med 11-åringen och kompisen till bion de ska gå på. Under tiden de ser filmen åker älsklingen och handlar. Jag sitter hemma med lilleman som just nu sover. Håller tummarna för att det inte är öronen igen.

Passar på att läsa och blogga lite under tiden.

Så var vi hemma igen

En trött 9-åring och en lilleman som sovit i bilen. Förmiddagen har tillbringats i Sollentuna sporthall. Två matcher har spelats. De var nöjda trots förlust i bägge. Kul hade de och de vågade ta för sig när de mötte ett lag som spelade tufft mot dem. Bra tycker jag.

Snart bär det av för handling. Innan dess mat och vila.

Kvällens sista

Nu är det dags att gå och lägga sig. Med mig tar jag min senaste bok I cirkelns mitt av Dan Brown, han som skrivit Da Vinci koden. Har precis börjat på den och hoppas att den är lika fängslande som hans andra böcker.

Sov gott så länge...


Åre - Längtar tillbaka

Vy mot Åre

Längtar verkligen tillbaka till Åre. Det var en härlig vecka vi hade i sommarvärmen. Något att tänka tillbaka på en grå och regnig dag som det varit idag.


Segt

Den här dagen har verkligen gått på halvfart. Trött och seg har vi varit så den handlingstur vi tänkt oss flyttas till morgondagen. Vi kom liksom aldrig igång idag.

Nu har älsklingen åkt till jobbet och kommer hem i morgon bitti lagom till vi ska göra oss klara att åka med 9-åringen till handbollsmatcher. Ska bli roligt att komma iväg. Hoppas att lilleman tycker det också.

Senare på eftermiddagen ska 11-åringen och en kompis gå på bio. Under tiden fixas handlingen.

Huhh

Huhh, vilket gråkallt väder det är idag. Lockar inte till att vara ute. Tyvärr behöver vi åka och handla mat och lite vinterkläder till barnen. Efter det får det bli soffan under en filt, te och tända ljus. Kanske med en bok eller någon film.

Fest igår

Som avslutning på veckan var älsklingen och jag på fest. Älsklingens brorsdotter kom över och var med barnen, till deras lycka. Det har varit tjat om det länge.

Det blev en trevlig tillställning med mycket prat och mat. Mat temat var italiensk buffé. Trots att jag inte är riktigt frälst på italiensk mat så var det riktigt gott.

Vi blev inte så sena hem men jag somnade bums när jag la mig i sängen. Sov som klubbad fram till lilleman kom och ville ha frukost.

Glädje eller katastrof

Tänk vad barns humör kan svänga. Det kan verkligen gå från det gladaste glada till total katastrof på nolltid. Lika fort kan det svänga tillbaka och vips är det glatt igen. Visserligen kan det mellan varven behövas en stor portion trixande och lika mycket tålamod.

Hur som helst är det så härligt när man lyckas häva ett pågående utbrott. Lilleman fick för sig att han skulle ha sin favorittröja, en brandmanströja, idag. Då det var kallt i morse tyckte vi att det behövdes långärmat. Vips var katastrofen ett faktum. Det här pågick en bra stund.

Plötsligt slog det mig. Hittade vi en enfärgad långärmad tröja kunde lilleman ha den under sin favorit. Sagt och gjort hämtade älsklingen en sådan. Kan tro att lilleman blev glad då han fick ha sin brandmanströja och mamma och pappa var glada att en långärmad tröja accepterades. Ni må tro att lättnaden var stor att alla blev vinnare.

Fint höstväder

Idag har hösten visat en av sina bättre sidor. Vackert väder och lite kyligt. Höstfärgerna lyser i skogarna och jag bara njuter.

Nytt utseende

Tänkte testa ett nytt utseende på min blogg. Det kändes som det var dags. Som ett litet första försök blev den lila. Kom gärna med synpunkter.

Högeffektivt

Idag måste jag säga att det blivit mycket gjort. Skjuts till träning, lämnat saker på jobbet, städat klädkammaren, stortvättat, bäddat rent och vilat. Inte illa om jag får säga det själv, och det gör jag ju.

Klädkammaren var i stort behov av rensning och städ. Det gick knappt att gå in i den tidigare. Än mindre att vända. Nu är det luftigt och fint.

Ibland får man sina ryck. Men nu, resten av den korta kvällen blir det slappa och ta det lugnt.

Filmbesvikelse

Nu är jag så mätt att jag bara sitter i soffan och ojjar mig. För en stund sedan åt jag en het fläskgryta med kokt potatis. Väldans gott var det.

Lite tidigare ikväll tittade jag på The Goonies - dödskallegänget från 1985. Kom i håg att jag såg den när jag var yngre. Då tyckte jag den var bra. Idag måste jag säga att jag blev lite besviken. Sammanfattat kan jag säga att jag tyckte den var skrikig.

Hoppas på att se någon bra film när älsklingen kommer hem.

Avkoppling

Alldeles lugnt är det just nu. 9-åringen är ute med en kompis och 11-åringen ligger och vilar en stund. Jag hade hoppats på att lilleman också skulle vilja vila lite. Pappa behöver sova en stund *ler*. Nu har han fullt upp med att leka inne på 9-åringens rum, hhmmm...

Så här på lördagseftermiddagen är det skönt att det är lugnt. Inget är inplanerat och när älsklingen kommer hem senare ikväll ska vi plocka fram lite gott och mysa till någon film.

Barngymnastik

I morse var jag med lilleman på hans gympa. Som vanligt vill han inte vara med utan sitter och iakttar det hela. Känner igen mig själv i det från då jag var barn. Jag skulle alltid titta på innan jag själv deltog. Nu har det varit riktigt rörigt i hans grupp. Ledare som inte kunnat fånga barnens intresse och dessutom lagt nivån för högt.

Nu har de försökt att lösa det med nya ledare som tyvärr inte blir samma varje gång. Ännu rörigare blir det... Tveksamt om lilleman kommer att acceptera det. Kanske han gör det, vad vet jag.

Jag tror att vi helt enkelt får lösa lillemans aktivitet på annat sätt. Härliga lekstunder i skogen ger nog mer kan jag tro.

Äntligen helg

Så skönt! Nu är det helg och dagen avslutades med god middag, rotmos och kassler. Sedan väntade Idol och Don't say a word med Michael Douglas. Spännande thriller, så spännande att jag glömde kolla hur det gick i Idol. Såg nu att Jessica fick lämna gänget.

Helgen som väntar blir förhoppningsvis lugn. Håller tummarna för bra väder.

Något ruggigt

Har gått och kännt mig ruggig de senaste dagarna. Kanske är det så att det är hösten som gör sig påmind. Har börjat klä mig lite varmare nu.

Har känts som en ganska rörig dag idag. Först när jag kom hem kändes det som att ordningen återställts. Att sitta och äta middag med familjen i lugn och ro. Tala om dagen och bara vara. Kändes skönt. Laddar nya krafter inför morgondagen.

Om en liten stund blir det sängen och förhoppningsvis en god natts sömn.

Sitter och pustar ut

efter en kylig cykelfärd hem från jobbet. Det börjar faktiskt bli lite kallt ute nu. Upptäckte det redan på väg till jobbet i morse. Det räckte inte med t-shirt och jacka längre. Hann inte vända om för att hämta varmare tröja.

Ska bara äta lite middag så bär det av till 9-åringens skola. De har föräldramöte ikväll och det är bara jag hemma. Resten av familjen är iväg på annat ikväll. Hoppas att det blir intressant på mötet för annars är risken att jag somnar. Och det vore just snyggt... :-)

Inte riktigt som man tänkt sig

Som jag skrev i förmiddags skulle det bli städ och träning. Jag hade tänkt att gå på en promenad i det vackra vädret. Istället lade jag mig och vilade och var helt utslagen. De senaste veckorna har varit fullspäckade.

Vaknade av att lilleman kom och talade om att middagen var klar. Satt och pratade med älsklingen efteråt om både det ena och det andra. Passade på innan hon skulle åka och jobba.

Sitter just nu med ett öga på Beck - Sista vittnet. Kommer nog att lägga mig om en stund och läsa istället.


Sitter och njuter

Ja, det gör jag just nu. Det är vackert väder ute och vi har precis ätit frukost. 11-åringen och älsklingen är och tränar. När de kommer hem ska jag skjutsa 9-åringen på handbollsträning. Sedan ska jag åka och städa lillemans förskola.

Resten av dagen ska avnjutas i lugn och ro. Hoppas det fina vädret håller i sig så att jag kan ta en promenad i solskenet. Vore inte så dumt.

Kraftlös

I morse hade jag lite tur ändå. Vaknade tidigt och vände mig om för att titta på klockradion. Upptäckte då att den var helt svart. Strömavbrott. Fick lite hicka och gick ner för att titta på mobiltelefonen vad klockan var. Den visade halv 6. Kunde dra en lättnadens suck och gick och la mig en liten stund till.

Resten av dagen har flytit på bra och efter ett sent möte kom jag hem. I det närmaste för att byta av älsklingen som skulle jobba inatt. Tråkväder att åka iväg i, regn som öste ner.

Tidig morgon igen

gryning 2

Ja, eller rättare sagt samma söndagsmorgon som nedan. Lekte lite med de manuella inställningarna på kameran. Blev en intressant effekt på det. Det här känns mer som en kall oktobermorgon istället för den varma septembermorgon det egentligen var.

Känner att man lever

De senaste två dagarna har varit bortom denna värld. Fullt ös och stundvis kaos. Det är verkligen så att man känner att man lever. Det får man ju visserligen vara tacksam för. Jag önskar bara att det kunde vara lite lugnare.

Kom hem och åt middag med familjen. Stekta risnudlar med köttfärs, bambuskott och vattenkastanjer. Mumsigt värre! Strax därefter orkade inte lilleman mer utan nattades tidigt ikväll. Håller just nu på att hjälpa 11-åringen med engelskaläxan. Strax färdigt.

Lägger mig nog och läser lite innan sovdags senare. Har lite läsabstinens efter sommaren. Har fortfarande några böcker på lager.

Ännu en bolldag

Japp!
Så var den här helgen avklarad. I ett huj gick den minsann. Tillbringade större delen av dagen vid en fotbollsplan. 9-åringen hade matcher och avslutning med diplom. De kämpade på bra men det räckte inte ända fram.

Resten av dagen vet jag inte riktigt vart den tog vägen. På något sätt känns eftermiddagen och kvällen som ett töcken... vart tog tiden vägen? Jag vet att jag ätit kalops och potatis till middag och att jag badat lilleman. Hhmmm...
Det är nog dags att lägga sig nu.

RSS 2.0