Söndagen

Väcktes på söndag morgon av att lilleman gosade in sig mellan mig och älsklingen. Det var dags för morgonvällingen tyckte han. Trött gick jag upp och gjorde iordning hans flaska. Plötsligt inser jag att jag inte kommer att få somna om. 8-åringen skulle nämligen iväg och spela handboll. De skulle avverka 3 matcher under dagen.

Tufft motstånd i första ledde till en stor förlust med enda kommentaren "Det var i alla fall bara träning". I andra matchen gick det bättre, 4-4, och humöret var bättre. Pricken över i var att sista matchen blev en riktig höjdare. De vann den klart och över ett lag som de alltid tyckt vara svåra att möta. Nu var 8-åringen både trött och lycklig.

Väl hemma var det snabbt att ställa om och börja ordna med fika. Det var dags för Tupperware-party igen. Smidigt avklarat blev det i alla fall.

Min syster och hennes man som var på visningen stannade och åt tacos med oss efteråt. Blev en trevlig stund tycker jag.

Efter den här söndagen somnade jag utmattad och sov tyvärr rätt oroligt. Mycket i huvudet just nu.

Utmanad

Har precis blivit utmanad av Lenjangel så här kommer svaren efter bästa förmåga. Tyvärr är de jag tänkt utmana redan utmanade så jag får försöka återkomma med den senare om det går.

Fyra filmer jag kan se om och om igen:
1. Änglagård
2. Änglagård - andra sommaren
3. You got mail
4. Strul
Fyra ställen där jag bott:
1. Umeå
2. Uppsala
3. Uppsala
4. Uppsala
Fyra tv-program jag gillar:
1. CSI
2. Fame factory
3. Simpsons
4. Dr Phil
Fyra ställen där jag varit på semester:
1. Karlstad
2. Klövsjö
3. Östersund
4. Växjö
Fyra sajter som jag besöker dagligen:
1. Aftonbladet
2. Webblogg
3. Alta Vista
4. Expressen
Fyra favoriträtter:
1. Grekiskt
2. Färsbiffar, löksås och potatis
3. Kycklingfilé i örtsås med ris
4. Fläskfilé i paprikasås
Fyra ställen där jag gärna skulle vara nu:
1. Under ett parasoll i värme och sol
2. Lastberget
3. I en varm källa på Island
4. På en pub i London
Självklart skickar jag dessa frågor vidare till:
Se ovan

Städ och fixa - uppdaterad

Idag har det varit en dag av städ och fixande. På förmiddagen var vi och fixade några ärende innan jag skjutsade älsklingen till jobbet.

Därefter åkte vi direkt till lillemans förskola och städade där. Det tog sin tid men desto skönare när det var klart. Vi åkte hem och tog det lugnt en stund innan jag gjorde en pastagratäng till mig och barnen.

Nu sitter 10-åringen i badet med lilleman. Det väntar storsanering då lilleman fick för sig att hälla ut olja i vattnet. Inte bara ett par droppar om man säger så. Det kommer ta lång tid innan badkaret blir halkfritt.

Uppdaterat kl 20.40:
Så är hela badrummet städat. Tog itu ordentligt med både Ajax och Yes så var badkaret ordnat. Passade sen på att städa resten, varför vänta.

Kvällsmys

En stunds avbrott i kvällens mys. Har ätit pasta med lövbiff i vitlökssås. Något så gudomligt gott är det! God dricka och lite mys framför TV:n.

10-åringen är hemma igen efter maskeraden. Lyckad utklädning och kul hade det varit.

Slut för i kväll

Så där ja!
Nu blir det sängen nästa. Ingen TV och ingen lampa tänd. Bara sova. Ladda för sista arbetsdagen och sen är det helg.

10-åringen ska på maskerad i morgon. Förväntansfull och glad. Hoppas det blir en trevlig kväll. Vi andra kommer att mysa lite hemma.

Nu önskar jag alla god natt, på återseende i morgon!

Upp och ner

Idag har det varit lite flyt på saker. Förhoppningsvis visar det vägen för den närmaste tiden. Flera saker uträttade vilket känns rätt skönt.

Eftermiddagen och kvällen avslutades inte riktigt lika bra. Fick en sån där elak huvudvärk som peppar peppar har gett med sig nu. Inte kul med sån värk. Tänkte inte utmana ödet för mycket så det blir sängen om inte allt för lång stund.

Hej å hå liksom

Satte mig för att titta på Beslut utan återvändo. Vaknade av telefonen för 10 minuter sedan. Återigen hade jag gjort det... somnat från filmen jag tittat på. Så nu sitter jag här, vaken. Kan just nu inte somna om och tröttheten mal med ett lätt illamående.

Tar mig en stund uppe innan jag gör ett försök till att somna om.

Paus i tillvaron

En liten stund för mig själv blir det ikväll. Älsklingen jobbar och barnen är strax på väg i säng. Ska bli skönt med en tyst och lugn stund för mig själv. Kanske med en kopp te och några tända ljus.

Förhoppningsvis lättar saker och ting under de närmaste veckorna. Skulle inte vara så dumt alls.

Händelserikt

Dagen idag har varit rätt händelserik. Inte så mycket för mig som för barnen. 10-åringen ramlade och slog bakhuvudet häromdagen men lyckades undvika hjärnskakning. Har ändå fortfarande ont i huvudet. Såpass att läraren tyckte att hon skulle gå hem.

8-åringen gör illa sig precis innan hemgång. Ont i kinden och en redig blåtira på gång. Tagen av händelsen är tempot bra mycket lägre än vanligt.

Inte roligt när ens barn gör sig illa. Förhoppningsvis går det snart över.

Helgen som var

Alldeles för kort kan man sammanfatta den. Ändå han vi med skridskoturer och fika med älsklingens syster med familj.

Stod på ett par skridskor för första gången på tre år. Lite vingligt första minuterna men sen gick det bra. Roligt är det.

Veckans första arbetsdag är avklarad också. Veckan är med andra ord i gång.

Bilbesiktning igen !

Så var det bilbesiktningen del...
Idag var älsklingen och besiktade om vår bil. Nervös var hon. Vi hade inte lust att åter ombesikta bilen. Det har redan kostat oss, med dagens kontroll, 700 kronor. Mer fick det inte bli.

Kallt var det i dag så besiktningsmannen erbjöd att älsklingen skulle stanna kvar i bilhallen medan han kollade handbromsen. Efter kontrollen kom han tillbaka och frågade allvarligt hur det kunde ha gått.
-Ingen aning, blev svaret.
-Den blev godkänd, sa besiktningsmannen och sken upp i ett leende.

Så nu är äntligen bilen godkänd och klar.

Äntligen fredag!

Jag undrar hur många som skrivit de här två orden? "Äntligen fredag!"
Just så känns det i alla fall. En lång och intensiv arbetsvecka är till ända. Nu väntar två dagars vila innan nästa. Ikväll blir det bara att koppla av. I morgon blir det skridskoåkning om det inte är för kallt.

Älsklingen gjorde nämligen fynd idag. Hon hittade skridskor till lilleman i rätt storlek och till ett oslagbart pris... 40 kr. Dessutom hittade hon ett par till mig också till ett oslagbart pris... 40 kr. Två par skridskor för 80 kr, det är inte varje dag det inte. Och jag som saknade sådana. Lilleman hoppade högt av glädje när han fick veta. Tidigare hade han sagt att syskonen minsann hade men inte han *buttert*.

Så är det inte tokkallt så blir det till att göra skridskobanan osäker imorgon mitt på dagen (en liten varning bara, och förklaring till eventuella konstiga rubriker).

Lång dag till ända

Tänker fortsätta min svit av tidiga kvällar. Börjar nog ge resultat snart. Har inte övergett bloggandet utan återkommer imorgon med mer.

God natt från en trött Ior. (om sömnen infinner sig)

Ytterligare ett måste

Har idag klarat av ytterligare ett måste och påbörjat avverkandet av ett annat. Det i ett försök att bli lite mer effektiv. Känns riktigt bra faktiskt.

Har under kvällen hjälpt älsklingens syster och sambo med lite bilder de behöver till ett garantiärende. Har fått så mycket hjälp av dem så det är kul att kunna återgälda lite av det.

Blir inte mycket mer med den här måndagen.

Nu är det sängdax

Så där nu är det sängdags för mig. Lite senare än jag tänkt. Nöjd är jag för jag har avverkat ett par måsten som hängt över mig. Förhoppningsvis känns det än lättare i veckan sedan.

Någon film lär det inte bli ikväll nu. Ska upp och jobba om några timmar.

God natt till er alla.

Frost

Frost


Ett försök till närbild över den gnistrande frosten. Tyvärr försvann det mesta av själva gnistrandet.

Frostbiten

Frostbiten


Plockade fram en bild jag tog tidigare i höst. Det var precis innan snön kom. Det var så vackert med de gnistrande kristallerna. Kylan nöp i kinderna och luften kändes så klar. En härlig dag var det.

Den fortsatta dagen

Då var dagen slut för idag. Det blev inte mycket mer med den. Allt gick på mindre än halvfart och den enda men inte minst behövliga sysslan var att vila.

Tittade lite på film medan lilleman sov. Änglagård - andra sommaren blev det. Som jag skrev i tidigare inlägg är den bra men inte lika bra som första filmen.

Nu återstår bara att gå till sängs och försöka sova. Eventuellt slötitta lite på en film vi fick hem här i veckan, Valiant. En tecknad barnfilm som verkar lite kul. Ja, ibland tittar jag på sånt även om inte barnen är med. Bara för att det är kul. Skulle till exempel vilja se "Den lilla kycklingen". Den verkar himla rolig utav det jag sett.

Dagen idag

Vad ska det då bli av den här dagen? Så här långt har den inte haft med sig mycket. Älsklingen är med 8-åringen på handbollsträning och här hemma såsar vi kring än så länge.

Vi får se vad som händer idag...

Helgen så långt

I fredags var vi till min syster. Hennes man fyllde år. Det blev en kväll med god smörgåstårta och prat.

Fick lite julpynt av vår mamma. Sånt vi hade när vi var små, vad med minnen det satte igång.

Igår var det så dags för att titta till bilen. Som det nu verkar ska det vara okej, peppar peppar... Hoppas nu att bilbesiktningen tycker samma sak. Skulle inte bli så glad annars.

Sedan var det dags att hjälpa till med en flytt. Det hela gick väldigt smidigt och vi var klara på ca 4 timmar. När jag kom hem då kom tröttheten med besked. Vårt försök att titta på film blev att jag inte kunde hålla mig vaken utan somnade tidigt igår.

Snart helg

Nu är det bara en dag kvar till helgen. Den här veckan har tagit på mina krafter. Mycket tankeverksamhet har det varit. Mest positivt men också en del jobbigt. Utvecklande och reflekterande tankar.

I vilket fall så ser jag fram mot helgen. En nästan ledig helg så när som på lite flytthjälp åt älsklingens brorsdotter.

Vi ska också titta till bilen och det sista felet inför ombesiktningen. Måtte det gå bra så bilen godkänns.

Lång dag

Det har varit en lång dag idag. Känns i huvudet och hela kroppen. Huvudet känns rörigt och tomt samtidigt och kroppen en aning mörbultad.

Somnade till när jag nattade lilleman och ska nu göra mig klar och gå och lägga mig. Har ett par "måsten" men de får vänta till i morgon. Blir bättre gjort om jag är piggare.

Tidigare kväll i kväll?

Ska verkligen försöka lägga mig tidigare ikväll *skrattar åt mig själv*. Tror jag på det själv, jag vet inte riktigt. Å andra sidan låg jag i sängen vid halv 10 igår kväll. Somnade långt senare och sov oroligt. Vaknade om vartannat.

Håller tummarna för att den här natten blir bättre. Behöver vilan, det känner jag på mig.

Trött i starten

Igår började jag jobba igen efter en veckas ledighet. Kändes tungt att komma igång. Mycket för att jag har en tendens till att vända på dygnet när jag är ledig. Som tur är gjorde hela familjen det så vi hade sovmornar till ca 9 varje dag.

Jag som trodde att gårdags morgonen var trög, gick idag bet. I morse var det nästan tji hopp att ens ta sig upp. Det tog nästan 45 minuter att komma upp. Tur var det att jag ställt klockan tillräckligt tidigt så jag hann till jobbet i tid.

Väl hemma åt vi middag och sen satt jag och älsklingen och pratade riktigt länge innan hon skulle iväg och jobba natt.

Testar att göra ett inlägg via mobiltelefonen

Testar att göra ett inlägg via mobiltelefonen

Dag i familjens tecken

Har idag haft en riktig familjedag. Efter en lugn förmiddag så åkte vi och badade tillsammans. Det var jättemysigt. Lilleman var lite skeptisk men mot slutet var hela han i i alla fall.

Väl hemma åkte jag och slängde en massa skräp som legat i förråden. När jag kom tillbaka så spelade vi Yatzy tillsammans. Kul att spela spel tillsammans. Alla var med efter sin förmåga.

En mysig dag blev det.

På begäran

Här kommer receptet på den tacopaj som vi åt häromdagen.

Som skal använder vi vanlig pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 gr margarin el smör
2-3 msk vatten

Fyllning:
300-400 gr köttfärs
1 påse tacokrydda
1/2 burk majs
1 påse texmexost

Gör en deg av mjöl, margarin och vatten. Tryck ut i smord form, picka med gaffel. Låt vila i 10-15 minuter. Sedan ska den förgräddas i cirka 15 minuter. Under tiden börja att fräsa upp köttfärsen och blanda sen i kryddan enligt påsens instruktion.

Ta ut pajformen och lägg i tacoköttfärsen (vill man kan man säkert blanda i lite tacosalsa också, några matskedar) och häll över majs. Strö över osten och grädda tills osten smält och fått färg, cirka 10-15 minuter.

Låt väl smaka, gärna med någon sallad och något gott att dricka!

Det blev en DVD

Det blev Änglagård på DVD i kväll. Innan det försökte vi spela Fia. Blev inte som vi tänkt då lilleman var trött och vände upp och ner på det hela.

Fick ner honom i varv och till slut somnade han. Tror faktiskt jag ska försöka följa hans exempel och gå och lägga mig nu. Det är en ny dag i morgon också. Då får vi se vad den bär med sig.

Mätt och belåten

Sitter här mätt och belåten efter middagen. Ska strax gå ner och koka lite kaffe och kanske ta fram en liten bit choklad till. Har några bitar kvar av min tryffel. Lite åt gången till kaffet är gott.

Vad kvällen bär med sig får vi se. Kanske någon film på TV, annars kanske vi har på Änglagård.

Idag har det varit segt

Det måste jag säga. Det mesta har känts trögt idag. Har gått och småplockat och sen har jag fixat med lite papper.

Snart har den här dagen också gått. De två största är hos kompisar och leker. Lilleman leker med garage i sitt rum och älsklingen är och handlar. Det saknades lite till middagen.

Det väntas två olika pajer till middag. Ost och skinkpaj och tacopaj, båda lika goda. Längtar för nu är jag riktigt hungrig.

Fortsatt kallt

Huuh! Kylan fortsätter att hålla sitt grepp. Har haft en småplockardag idag. Skönt att vara inne när det är riktigt kallt.

För en stund sedan skjutsade jag älsklingen och lilleman. De skulle gå på dockteater. Själv bäddar jag ner mig och ska försöka få bort min huvudvärk. Den har envist bitit sig fast idag.

En kopp varm choklad blir det nog först.

Vilken kyla!

Idag har det varit riktigt kallt. I förmiddags var det 17,5 grader kallt. Trodde inte mina ögon när jag tittade på termometern. Inomhus har vi också kallt, bara 18 grader. Det mot vanliga 22 grader.

På väg till mina föräldrar såg jag ett vackert fenomen. Det var som en regnbåge, en aura kring solen. Väldigt häftigt måste jag säga. Då saknade jag kameran. Den hade jag lämnat hemma då älsklingens syster med barn skulle hälsa på.

Golvläggning

Kom hem för cirka en och en halv timme sedan. Har tillbringat dagen hos mina föräldrar. De skulle lägga nytt golv så jag var dit för att hjälpa till med det.

Det var faktiskt riktigt smidigt att lägga klickgolv. I princip bara att såga till bitar och lägga ut. Det var väldigt bra att få prova.

Nu blir det nog nästa projekt här i vårt hem också. Vi får se.

Barnfri kväll

Igår kväll hade jag och älsklingen en kväll för oss själva. Vi skulle gå på bio för första gången på tror jag tre år. Utan barn...

Det blev en mycket trevlig kväll som började med att vi gick på stan innan bion. Sedan bar det av till biografen. Vi skulle se Flightplan med Jodie Foster. Det visade sig vara en väldigt spännande film som inte gjorde oss besvikna.

Efter filmen så gick vi på en kinesisk restaurang och åt. Där blev vi lite besvikna ändå. Det var få rätter på buffén och lite smaklöst var det. Det mysiga var i alla fall att vi satt i nästan två timmar och bara pratade om saker som rör oss vuxna. Att ha den tiden tillsammans var härligt.

Vi bestämde oss för att det inte skulle gå så lång tid innan nästa gång. Kanske skulle vi krympa tiden till ett år *skrattar*.

Dimmigt

Dimmigt


Så här såg det ut i förmiddags. Det trots att det var 4 minusgrader ute. Gårdagskvällen låg över nollstrecket och värmde upp en del. Efter en klar natt låg dimman tät.

Kände mig väldigt glad idag. Kändes härligt på något sätt. Att bara vara och känna ledigheten överväldiga mig. Inga måsten idag.

Nyår

Vilket trevligt avslut på 2005. Efter lite förberedelser bjöd vi hem några vänner som bor grannar med oss. Prat och spel blev det.

Under kvällen lagade älsklingen och jag middag och pratade över ett glas champagne. Mysigt att laga mat tillsammans. Det blev en härlig potatisgratäng och kött. Mums!

Lite senare på kvällen hör grannarna av sig och undrar om vi ska skjuta lite raketer innan barnen blir trötta. Så blev det. Det ledde vidare till att vi fikade hos dem.

Tolvslaget närmade sig och vi blev kvar. Hämtade mer bubbel och vi firade in det nya året på ett mycket trevligt sätt. Så där lite oplanerat men lyckat.

RSS 2.0