Hur kommer det sig...

att man väljer att göra saker tillsammans och var för sig. Lenjangel fick mig att tänka till genom hennes kommentar i förra inlägget.

Fick frågan vad vi killar skulle göra under tiden. Det skulle bli en stund att titta på saker som vi är intresserad av, utan tidspress. För min del skulle det blivit ett besök på en datoraffär och kanske en musikaffär. Sedan skulle det blivit ett besök på någon leksaksaffär då de mindre tycker om det.

Att inte alltid dela allt, och göra saker var för sig tror jag är viktigt. Risken är annars att den enes eller den andres intresse äts upp. För den enskilde individen kan det få tråkiga konsekvenser. Den egna personligheten grävs ur mer eller mindre. Man behöver få utveckla sina intressen för att man psykiskt ska må bra.

Sedan måste det också finnas gemensamma intressen att bygga kring. Det skapar en gemenskap i sig.

Ur ett genusperspektiv kan det faktiskt ses som att det befäster vad som är manligt och vad som är kvinnligt. Visserligen beror det på vad som görs. Att enbart göra grabbiga saker som kille skulle självklart ge barnen en skev bild av vad en man är. På samma sätt åt andra hållet. Att dela på uppgifter och gå emot traditionella könsmönster bidrar till en större och mer hel bild av varje individ. Det utvecklar och gör rollerna mer jämlika.

Kommentarer
Postat av: Rita

Ja det var ju en tankeställare!
Lena är en otroligt klok dam!

2006-05-26 @ 19:20:33
URL: http://www.atir.blogg.se
Postat av: Ior

Rita: Det är hon. Och det är ett intressant ämne.

2006-05-27 @ 17:03:24
URL: http://ior.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0