Snöväder och bilbesiktning

Så kom snön. Igår var det riktigt vinterväder. Mycket snö kom det också!

Skulle besikta bilen på kvällen. Jag visste att två lampor behövde bytas. Åkte till macken och köpte nya. Där stod jag i snövädret och mörkret och bytte lamporna. Svårt att se och kallt var det. Kände att tiden gick och det var dags att åka till Bilprovningen. Kollade att lamporna fungerade, de gjorde det.

Åkte iväg och kom fram några minuter före min tid. På uppfarten till Bilprovningens gård hände det! Varningslampan för att en lampa gått började lysa. Det var inte sant! Inte nu, tänkte jag. Gick ur och mycket riktigt hade höger bakljus slutat fungera. Nog är det väl ändå! Nåja, jag får säga som det är när jag kommer in. De får väl tro att det är en dålig ursäkt.

Väl inne så talar jag om som det var. Det visar sig att en av de lampor jag precis bytt också slutat fungera. Besiktningskillen föreslog att jag skulle kolla säkringarna. Gjorde det och upptäckte att så var fallet. I med en ny... och poff! Den small på en gång. Förklaringen visar sig vara att det kommit fukt in i kontakten i samband med bytet av lamporna.

Detta plus ett par andra mindre fel resulterar i att jag måste ombesikta bilen inom en månad. På det stora hela var jag nöjd, hade ställt in mig på fler fel.

Kommentarer
Postat av: Lena

Så bra att du kunde vända det till positiva tankar...inte lätt allá gånger...

2005-11-29 @ 22:18:40
Postat av: Ior

Lena: Hela situationen blev rätt komiskt med lamporna. Vad skulle jag göra? Det var bara att gilla läget och se glad ut *ler*.

2005-11-29 @ 22:55:33
URL: http://ior.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0